Weather Icon
Ιταλία , Λαθρομετανάστευση 26 Οκτωβρίου 2022

Κυβέρνηση Μελόνι: Απαγόρευση εισόδου στα ιταλικά χωρικά ύδατα για δύο πλοία διάσωσης μεταναστών

Κυβέρνηση Μελόνι: Απαγόρευση εισόδου στα ιταλικά χωρικά ύδατα για δύο πλοία διάσωσης μεταναστών

Στην απαγόρευση εισόδου στα ιταλικά χωρικά ύδατα πρόκεται να προχωρήσει η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι αναφορικά με δύο πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων, τα πληρώματα των οποίων διέσωσαν και προτίθενται να μεταφέρουν στην ξηρά μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα μέσα του τηλεοπτικού ομίλου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι υπέγραψε απόφαση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι τα πλοία Ocean Viking και Humanity1 «δεν ευθυγραμμίζονται με τους ιταλικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, τον έλεγχο των συνόρων και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης».

Τα δυο πλοία διέσωσαν και μεταφέρουν περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες. Στην απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών (η οποία κοινοποιήθηκε στις πρεσβείες της Νορβηγίας και της Γερμανίας) αναφέρεται ότι η κυβέρνηση Μελόνι «εξετάζει την απαγόρευση εισόδου (των δύο πλοίων) στα ιταλικά χωρικά ύδατα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube