Weather Icon

Κούρδος βουλευτής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και εκατοντάδες συνελήφθησαν στην Τουρκία σε συγκεντρώσεις για τον Οτσαλάν

Κούρδος βουλευτής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και εκατοντάδες συνελήφθησαν στην Τουρκία σε συγκεντρώσεις για τον Οτσαλάν

Τέσσερις δημοσιογράφοι μέχρι στιγμής έχουν τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία μετά από συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας, όπως ανέφερε το πρακτορείο Μεσοποταμία. Ο αριθμός των συνολικών συλλήψεων ανήλθε σε τουλάχιστον 138 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ανώτερων αξιωματούχων του HDP.

Ένας βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού (HDP), νοσηλεύεται μετά την βίαιη καταστολή από την τουρκική αστυνομία, των συγκεντρώσεων που διοργανώθηκαν για την 24η επέτειο της απέλασης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν από τη Συρία.

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον βουλευτή του HDP, Χαμπίπ Εκσίκ, να βρίσκεται στο έδαφος μετά από μια επίθεση αστυνομικών, καθώς προσπαθούσε να συμμετάσχει στη συγκέντρωση στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι.

Η αστυνομία έσυρε τον Εκσίκ και έναν άλλο βουλευτή του HDP, τον Σαΐτ Ντεντέ, στο έδαφος, όπως ανέφερε η Gazete Duvar. Ο Εκσίκ μεταφέρθηκε αργότερα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Ο Εκσίκ έχει δύο κατάγματα στα πόδια του, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε γύψο, σύμφωνα με το δημοσιογραφικό πρακτορείο Μεσοποταμία.

«Αυτό είναι το βίντεο στο οποίο φαίνεται ο βουλευτής του HDP Χαμπίπ Εκσίκ να δέχεται επίθεση από την αστυνομία του καθεστώτος του Ερντογάν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στη διεθνή συνωμοσία κατά του Οτσαλάν. Οι βουλευτές έχουν τη νόμιμη προστασία της “βουλευτικής ασυλίας”! Όσο για τα μέλη του HDP όμως, οι νόμοι δεν ισχύουν», ανέφερε στο Twitter το HDP Ευρώπης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης τουλάχιστον 20 άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους. Τέσσερις δημοσιογράφοι μέχρι στιγμής έχουν τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία μετά από συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως μεταδίδει το Μεσοποταμία. Ο αριθμός των συνολικών συλλήψεων ανήλθε σε τουλάχιστον 138, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ανώτερων αξιωματούχων του HDP.

ΠΗΓΗ: Kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube