Weather Icon

Κοινή άσκηση Τουρκίας,Πακιστάν,Αζερμπαϊτζάν – Οι Ινδοί ”καρφώνουν” Άγκυρα-Ισλαμαμπάντ: ”Ο Ερντογάν έστειλε Bayraktar στο Πακιστάν-Ετοιμάζουν & το TF-X

Κοινή άσκηση Τουρκίας,Πακιστάν,Αζερμπαϊτζάν – Οι Ινδοί ”καρφώνουν” Άγκυρα-Ισλαμαμπάντ: ”Ο Ερντογάν έστειλε Bayraktar στο Πακιστάν-Ετοιμάζουν & το TF-X

Η Τουρκία πραγματοποίησε κοινή στρατιωτική άσκηση με πέντε χώρες.

Το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ, το Καζακστάν, το Πακιστάν και το Ουζμπεκιστάν συμμετείχαν στη στρατιωτική άσκηση που ονομάζεται Eternal Fraternity-I United Special Forces Military Exercise, ανέφερε σε δήλωση το Τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Τα πιο διακεκριμένα στρατεύματα των φιλικών και αδελφικών χωρών είναι μαζί!», ανέφεραν οι Τούρκοι.

Το δημοσίευμα:

Εθνικός κίνδυνος

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, ανάμεσα σε στρατιωτικές αντιπροσωπείες από Τουρκία και Πακιστάν. Η συνάντηση έλαβε χώρα 22-23 Δεκεμβρίου. Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν Mian Muhammad Hilal Hussain και ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Στρατού του Τουρκικού Στρατού, Selcuk Bayraktaroglu, εκπροσώπησαν τις δύο χώρες.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις, ότι συζητήθηκε η παράδοση πυρηνικών στη Τουρκία! Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Ismail Demir, επικεφαλής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας και ο Temil Kotil, Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Aerospace Limited (TAI).

Ο στρατηγός Sahir Shamshad του Πακιστανικού Στρατού, συναντήθηκε επίσης με τον υπολοχαγό Wali Turkchi. Πηγές ανέφεραν ότι συζήτηθηκε η μεταφορά τεχνολογίας πυραύλων ανέμεσα στις δύο χώρες, καθώς η αγορά τουρκικών UAV από το Πακιστάν.

Οι σχέσεις με αφορμή την μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας μεταξύ Άγκυρας και Ισλαμαμπάντ, μας πηγαίνουν πίσω στον Πακιστανό επιστήμονα Abdul Qadeer Khan, «πατέρα» του σημερινού προγράμματος πυρηνικών όπλων του Πακιστάν, ο οποίος βρέθηκε να έχει πουλήσει πολλούς φυγοκεντριτές στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, τη Λιβύη και ενδεχομένως σε άλλους μεταξύ 1987 και 2002.

Βασικά, το Πακιστάν είναι ο στρατηγικός εταίρος που βοηθά την Τουρκία να διατηρήσει μια ισορροπία μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η Τουρκία υποστηρίζει το Πακιστάν για την αυτοδιάθεση του Κασμίρ, ενώ ο Ερντογάν το έθεσε ως κύριο θέμα στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2019.

Είναι γνωστό όμως ότι οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι χωρίς πυρηνική γόμωση δεν ικανοποιούν τα νέο-οθωμανικά σχέδια του Τούρκου προέδρου, που έχει εστιάσει σε αυτό το σχέδιο όσο κανένα άλλο.

Ινδικοί ”κεραυνοί κατά Τουρκίας-Πακιστάν:

”Για πρώτη φορά από την απόκτησή τους, το Πακιστάν παρουσίασε τα Bayraktar TB2 του. Αυτό συνέβη στις 28 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια άσκησης της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν. Η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν είχε σκοπό να επιδείξει τις δυνατότητες αεράμυνας του Πακιστάν.

Προς το παρόν, ούτε το Πακιστάν ούτε η Τουρκία έχουν αποκαλύψει πόσα από τα μη επανδρωμένα τουρκικά ναυαρχίδες έχουν παραδοθεί στο Ισλαμαμπάντ. Το Πακιστάν επίσης δεν αποκάλυψε πόσα από αυτά που παραδόθηκαν πέτυχαν επιχειρησιακή ικανότητα μάχης. Είναι γνωστό ότι στα μέσα του τρέχοντος έτους το Ισλαμαμπάντ είχε αγοράσει τα τουρκικά drones. Δορυφορικές εικόνες του PAF Base Murid έδειξαν τουλάχιστον ένα Bayraktar TB2.

Η άσκηση της 28ης Σεπτεμβρίου ήταν η πρώτη επίσημα τεκμηριωμένη χρήση των Bayraktar TB2 του Πακιστάν. Επικεφαλής της άσκησης ήταν ο Zahir Ahmed Baber Sidhu του Πακιστανικού Στρατού. Επισκέφτηκε τον επίγειο σταθμό ελέγχου για τον έλεγχο των τουρκικών drones. Ο ανώτερος Πακιστανός αξιωματικός είπε ότι ο ρόλος των drones σήμερα είναι εξαιρετικά σημαντικός. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Bayraktar TB2 «έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως πολλαπλασιαστής δυνάμεων».

Πακιστανικές πηγές δήλωσαν ότι η άσκηση διεξήχθη για να αξιολογηθεί η συμβατότητα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών με την Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν και η ενσωμάτωσή τους «στην επιχειρησιακή δομή του PAF».

Με το Bayraktar TB2 στο απόθεμά της, η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν αρχίζει σταδιακά να βγαίνει από την κρίση στην οποία είχε περιέλθει η Πολεμική Αεροπορία μετά την αποτυχία της κατά της Ινδίας μετά τις αεροπορικές επιδρομές της IAF βαθιά στο έδαφός της.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Πακιστάν, αν και πρακτικά χρεοκοπημένο, και αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική ύφεση αναφέρεται ότι εμπλέκεται στο πρόγραμμα μαχητικών πέμπτης γενιάς της Τουρκίας TF-X.”

ΠΗΓΗ: directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube