Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Ισραήλ , Τουρκία 27 Οκτωβρίου 2022

Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας: ”Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας με την Άγκυρα-Έχουμε ισχυρή συμμαχία με Ελλάδα-Κύπρο”

Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας: ”Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας με την Άγκυρα-Έχουμε ισχυρή συμμαχία με Ελλάδα-Κύπρο”

Ο Ακάρ υποδέχθηκε τον Γκαντζ, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Τουρκία. Ο Ακάρ και ο Γκαντζ, οι οποίοι συναντήθηκαν αρχικά τετ-α-τετ και στη συνέχεια προήδρευσαν της συνάντησης μεταξύ των αντιπροσωπειών, στη συνέχεια έκαναν κοινή δήλωση τύπου.

Ο Akar ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τη χαρά του να φιλοξενεί τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Gantz στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «Κύριε Gantz, είστε ο πρώτος Υπουργός Άμυνας που ήρθε στη χώρα μας μετά από πολύ καιρό». αυτός είπε.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, ο υπουργός Ακάρ είπε:

“Οι αμοιβαίες συναντήσεις του Προέδρου μας με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ αποτέλεσαν μια σημαντική καμπή όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Η Τουρκία και το Ισραήλ είναι σημαντικοί παράγοντες στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, έχουμε σοβαρές ιστορικές και πολιτιστικές δεσμούς και κοινές αξίες μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Θα ήθελα να δηλώσω ότι ως Τουρκία, η ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μας με το Ισραήλ, ειδικά σε τομείς όπως η άμυνα, η ασφάλεια και η ενέργεια, θα οδηγήσει σε σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και θα συνεισφέρει σημαντικά».

Σημειώνοντας ότι είχαν μια παραγωγική συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Gantz, ο Akar είπε, “Τους έχουμε εκφράσει πολύ ξεκάθαρα τις απαιτήσεις της πολιτικής μας, τα θέματα που σχετίζονται με την πολιτική μας, τις απόψεις, τις αξιολογήσεις και τις ευαισθησίες μας. Ειδικά, έχουμε αμοιβαία ενημέρωση για το τι μπορεί να γίνει για την περαιτέρω ανάπτυξη της σταθερότητας, της συνεργασίας και της ασφάλειας στην περιοχή μας και ανταλλάξαμε απόψεις.χρησιμοποίησε τη φράση.

Επισημαίνοντας ότι υπάρχει σημαντικό υπόβαθρο και εμπειρία σε αμυντική, αμυντική βιομηχανία και συνεργασία στρατιωτικής ασφάλειας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, ο Ακάρ συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Σε αυτήν την περίοδο που μόλις ξεκίνησε, μοιραστήκαμε επίσης τις απόψεις μας για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας σε αυτά τα θέματα αξιοποιώντας τις τρέχουσες εμπειρίες μας. Πιστεύουμε ότι η αύξηση της διμερούς μας συνεργασίας και διαλόγου θα διευκολύνει την επίλυση ορισμένων ζητημάτων , ιδιαίτερα την Παλαιστίνη, για την οποία έχουμε διαφωνίες, θα αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας λόγω αυτής της επίσκεψης, θα ήθελα να εκφράσω ότι ο διάλογός μας θα αυξηθεί, ότι θα βρεθούν κάποιες λύσεις και ότι αυτή η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική από αυτή την άποψη. “

Ευχαριστώντας τον Gantz για την επίσκεψή του, ο Akar είπε: «Ελπίζω ότι αυτές οι συναντήσεις θα συμβάλουν στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας και στην ειρήνη στην περιοχή». είπε τα λόγια του.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Benjamin Gantz ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τη χαρά του που βρίσκεται στην Άγκυρα.

Ευχαριστώντας τον Gantz για τη φιλοξενία που παρουσιάστηκε, “Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα για θετικές εξελίξεις στο μέλλον.” είπε.

Χρησιμοποιώντας τη φράση «Δεν είναι μυστικό ότι οι σχέσεις μας αντιμετωπίζουν δοκιμασίες», ο Gantz δήλωσε ότι η Τουρκία είναι ένας από τους πέντε μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους.

Περιγράφοντας την επίσκεψή του στην Άγκυρα ως την τρίτη επίσκεψη Ισραηλινού ηγέτη σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο Gantz είπε:

“Οι πόρτες έχουν ανοίξει και υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας στο εμπόριο, τον τουρισμό, τη βιομηχανία και άλλα. Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν οικοδομήσει σύγχρονες και προηγμένες κοινωνίες σε μια πλούσια βάση στην ιστορία. Το μέλλον μας είναι πολλά υποσχόμενο, αλλά είναι μια κοινή επιχείρηση που Θα διατηρήσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στον κόσμο και την περιοχή.Εξαρτάται από τα συμφέροντά μας.Όπως συζητήσαμε στη συνάντησή μας με τον Υπουργό, υπάρχουν πολλοί τομείς συνεργασίας στο μέλλον.Αυτό περιλαμβάνει την επιδίωξη διπλωματικών λύσεων στις συζητήσεις στην περιοχή μας. “

«Το ένα μάτι είναι στραμμένο στην επιτυχία μας, ενώ το άλλο παρακολουθεί τις αναδυόμενες απειλές», είπε ο Gantz.

“Φέτος, ως αποτέλεσμα στενής και εμπιστευτικής επαφής, καταφέραμε να εξαλείψουμε έναν ανησυχητικό αριθμό απειλών για τους Ισραηλινούς πολίτες και τον εβραϊκό λαό στην Τουρκία. Είμαστε ευγνώμονες στον Πρόεδρο Ερντογάν, τον Υπουργό Ακάρ και τις υπηρεσίες ασφαλείας που εμπλέκονται σε αυτό το ζωτικής σημασίας , συνεργασία που σώζει ζωές. «Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα από κοινού για να μειωθεί ο αντίκτυπος εκείνων που αποσταθεροποιούν τις περιοχές μας υποστηρίζοντας ή ασκώντας τρομοκρατία εναντίον αθώων πολιτών. Αυτό ισχύει και για την παλαιστινιακή αρένα, και είμαι βέβαιος ότι οι βαθύτεροι αμυντικοί δεσμοί μεταξύ των χωρών μας μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στις εξελίξεις και σε αυτόν τον τομέα».

Εφιστώντας την προσοχή στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Gantz μοιράστηκε τις ακόλουθες απόψεις:

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος του κοινού μας φίλου των Ηνωμένων Πολιτειών, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της παγκόσμιας σταθερότητας. Έχουμε ισχυρές συνεργασίες και συμμαχίες στη περιοχή με Ελλάδα, την Κύπρο και τα κράτη του Κόλπου «Καθώς συνεχίζουμε, οι δεσμοί μας με την Τουρκία έχουν επίσης μετατοπιστεί σε θετική κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα, μπορούμε να χτίσουμε γέφυρες και να μειώσουμε τις συγκρούσεις προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών. Για να προχωρήσουμε, πρέπει να υιοθετήσουμε μια συνεπή, θετική προσέγγιση στις σχέσεις μας διατηρώντας ανοιχτό διάλογο. Όπως συμφωνήθηκε στις συνομιλίες μας, τους προτρέπουμε να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για να αυξήσουμε το έργο μας.”

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube