REAL TIME |

Weather Icon

Η Ρουμανία εξοπλίζεται από Τουρκία, Ισραήλ και Νορβηγία στο πλαίσιο των ρωσικών απειλών

Η Ρουμανία εξοπλίζεται από Τουρκία, Ισραήλ και Νορβηγία στο πλαίσιο των ρωσικών απειλών

Η Ρουμανία αποφάσισε να αγοράσει νέο αμυντικό εξοπλισμό, όπως τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar και το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα «Iron Dome», με στόχο να βελτιώσει την αμυντική της ικανότητα απέναντι στον ρωσικό επεκτατισμό, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας  Βασίλε Ντίντσου.

«Οι χερσαίες δυνάμεις σκοπεύουν να αποκτήσουν τρία συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών – UAS, Bayraktar TB2», ανέφερε ο Ντίντσου, υπενθυμίζοντας ότι το ρουμανικό κοινοβούλιο έδωσε τη συγκατάθεσή του για την έναρξη της διαδικασίας απόκτησης και επιβεβαίωσε επίσης το ενδιαφέρον της Ρουμανίας για το σύστημα «Iron Dome» (Σιδερένιος Θόλος).

Κατασκευασμένα από την τουρκική εταιρεία Baykar, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο με την Αρμενία (για το ζήτημα της κυριαρχίας στον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν, που κατοικείται από Αρμένιους ) και αντιπροσωπεύουν ένα από τα κύρια σημεία αντίστασης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής σε αυτή τη χώρα που έχει κοινά σύνορα με τη Ρουμανία, γράφει η ρουμανική ‘newsweek’.

 Αναφορικά με το σύστημα «Iron Dome», ο υπουργός Ντίντσου δήλωσε ότι το στέλεχος του οποίου αποτελεί μέρος «ενδιαφέρεται για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου επίγειου συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας». Έχουμε πολλές δυνατότητες να προστατευτούμε στο μέλλον με τη βοήθεια αυτού του νέου τύπου συστήματος», τόνισε ο Ρουμάνος υπουργός.

«Αυτή τη στιγμή, οι ειδικοί μας εργάζονται πάνω στις αρχές ενός προγράμματος εξοπλισμού του οποίου ο στόχος είναι η απόκτηση συστημάτων αεράμυνας», πρόσθεσε ο Ντίντσου.

Το σύστημα λειτούργησε με επιτυχία σε όλες τις στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ένοπλης ομάδας Χαμάς την τελευταία δεκαετία, καταφέρνοντας να αναχαιτίσει περίπου το 90% των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών και πολιτικών στόχων.

Αγορά νορβηγικών F-16

Οι ρουμανικές αρχές ενέκριναν επίσης νόμο που επιτρέπει την αγορά «32 αεροσκαφών F-16 από το πλεόνασμα της Νορβηγίας», το οποίο, σύμφωνα με τον Ντίντσου, θα συνεπαγόταν «ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη» της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης, εταιρείες της Νότιας Κορέας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας έχουν αρχίσει να στρέφουν την προσοχή τους στα προγράμματα εξοπλισμού του Ρουμανικού Στρατού.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube