Weather Icon

Φασιστικό καθεστώς: Η Τουρκία όχι μόνο αρνείται τις επιθέσεις με χημικά αλλά διενεργεί έρευνα κατά της ειδικής εμπειρογνώμονος

Φασιστικό καθεστώς: Η Τουρκία όχι μόνο αρνείται τις επιθέσεις με χημικά αλλά διενεργεί έρευνα κατά της ειδικής εμπειρογνώμονος

Ξεκίνησε έρευνα εναντίον της προέδρου του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου, Σεμπνέμ Κορούρ Φιντσατσί λίγες ώρες από τη στιγμή που ο βουλευτής του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης την έβαλε στο στόχαστρο για τις απόψεις της σε εκπομπή του Medya Haber, σχετικά με το βίντεο της χημικής επίθεσης της Τουρκίας στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ. Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας αρνείται τους ισχυρισμούς.

Έρευνα διετάχθη εναντίον της προέδρου του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου (TTB), Σεμπνέμ Κορούρ Φιντσατσί, μετά τις απαντήσεις που έδωσε στα ερωτήματα του Σελαχαντίν Ισιλντάκ στο κανάλι Medya Haber TV, σχετικά με βίντεο που δείχνει την τελευταία χημική επίθεση της Τουρκίας στην περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ. Το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP), μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού της «Λαϊκής Συμμαχίας» στην Τουρκία, στοχοποίησε τη Φιντσατσί για τη δήλωσή της με την οποία διασαφήνισε ότι χρησιμοποιήθηκε πράγματι τοξικό χημικό αέριο που επηρεάζει άμεσα το νευρικό σύστημα.

Ο βουλευτής του MHP, Λεβέντ Μπουλμπούλ, έβαλε στο στόχαστρο την Σεμπνέμ Κορούρ Φιντσατσί, σε ομιλία του στην τουρκική βουλή την Πέμπτη. Ώρες μετά τις δηλώσεις του Μπουλμπούλ, η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ανέλαβε δράση και ξεκίνησε έρευνα κατά της Φιντσατσί.

Η έρευνα περιλαμβάνει κατηγορίες για «προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων» και «προσβολή του Τουρκικού Έθνους, του Κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας, των οργάνων και των θεσμών του κράτους».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η Φιντσατσί δήλωσε στην Gazete Karınca ότι: «Πραγματοποίησα αυτές τις εκτιμήσεις όχι ως πρόεδρος του TTB, αλλά ως ιατροδικαστικός εμπειρογνώμονας». Σχετικά με την έρευνα εναντίον της, είπε πως «αυτό αποτελεί εκφοβισμό αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω να λέω τη γνώμη μου επειδή διέταξαν μια παράνομη έρευνα εναντίον μου».

Την Τρίτη, βίντεο που κυκλοφόρησαν από τις Δυνάμεις Άμυνας του Λαού (HPG), δείχνουν μια ομάδα Τούρκων στρατιωτών να φέρουν οπλικό μηχανισμό που εξαπολύει χημικές ουσίες. Το βίντεο δείχνει επίσης αντάρτες να υποφέρουν από τις χημικές επιθέσεις του τουρκικού καθεστώτος.

Η καθηγήτρια ιατροδικαστικής Φιντσατσί, είχε δηλώσε σε εκπομπή του Medya Haber ότι παρακολούθησε το βίντεο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πράγματι χρησιμοποιήθηκε κάποιο τοξικό χημικό αέριο που επηρεάζει άμεσα το νευρικό σύστημα.

Ο εκπρόσωπος του AKP, Ομέρ Τσελίκ, αρνήθηκε τον ισχυρισμό ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά όπλα κατά των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), δηλώνοντας: «Αυτοί που κατηγορούν τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για χρήση χημικών όπλων είναι μέρος ενός άθλιου δικτύου συκοφαντίας».

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube