Weather Icon
Video , Αθλητικά , Ιστορία , Πολιτισμός 28 Οκτωβρίου 2022

Έφη Μαυροπούλου για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στο γήπεδο της ΑΕΚ: “Συγκίνηση για κάθε κειμήλιο! Κρύβει μία ιστορία από πίσω” (ΒΙΝΤΕΟ)

Έφη Μαυροπούλου για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στο γήπεδο της ΑΕΚ: “Συγκίνηση για κάθε κειμήλιο! Κρύβει μία ιστορία από πίσω” (ΒΙΝΤΕΟ)

Έφη Μαυροπούλου: Συγκίνηση για κάθε κειμήλιο του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού του γηπέδου της ΑΕΚ! Κρύβει μία ιστορία από πίσω του

H πρόεδρος του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, Έφη Μαυροπούλου, μιλάει για τα εκθέματα που θα φιλοξενηθούν στο χώρο που έχει δημιουργηθεί στο γήπεδο της ΑΕΚ.

«Το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού θα είναι το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, μετά από 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το οποίο θα καλύπτει όλο τον προσφυγικό μικρασιατικό ελληνισμό, από τον Πόντο, την κεντρική Ανατολία, όλα τα παράλια και την Ανατολική Θράκη. Αυτό το εγχείρημα καθιστάται πάρα πολύ σημαντικό», ανέφερε αρχικά η πρόεδρος της «Κιβωτού της Ρωμιοσύνης» για το μουσείο, το οποίο θα στεγάζεται στο γήπεδο της ΑΕΚ, «OPAP ARENA – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα εκτείνεται σε 1000 τ.μ.

«Οι άνθρωποι προσφυγικής καταγωγής και συλλέκτες δώρισαν κάποια αντικείμενα μεγάλης αξίας. Αυτήν τη στιγμή έχουμε γύρω στα 1000 κειμήλια, τα οποία καλύπτουν όλο το εύρος του μικρασιατικού ελληνισμού», πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι μέσα από την ανάδειξη των κειμήλιων να αναδεικνύεται η ιστορία της κάθε περιοχής απ’ όπου προέρχονται».

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ | Κομμάτια οικογενειακών ιστοριών στο γήπεδο της ΑΕΚ

«Είναι δύσκολο να αποχωριστεί κανείς ένα κειμήλιο. Τα κρατούσαν χρόνια οι πρόσφυγες και περνούσαν από γενιά σε γενιά. Τα έφεραν στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη δυσκολή. Τα διέσωσαν και διατήρησαν ζωντανή ένα κομμάτι της οικογενειακής τους ιστορίας. Αυτό είναι λιγάκι δύσκολο να το αποχωριστούν», ανέφερε με συγκίνηση η Έφη Μαυροπούλου, η οποία αφηγήθηκε ιστορίες κειμηλίων και μετέφερε τον τρόπο επικοινωνίας για όσους ενδιαφέρονται να δωρίσουν κάποιο κειμήλιο.

Μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected] ή στο [email protected] ή να τηλεφωνήσουν στο 210 6855850.

Η πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης», Έφη Μαυροπούλου, στην τηλεόραση της «Ναυτεμπορικής».

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ | Κομμάτια οικογενειακών ιστοριών στο γήπεδο της ΑΕΚ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube