Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 27 Σεπτεμβρίου 2022

Zelensky: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στο Donetsk – Ύψιστης σημασίας για την Ουκρανία

Zelensky: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στο Donetsk – Ύψιστης σημασίας για την Ουκρανία

Κάνουμε τα πάντα για να περιορίσουμε την εχθρική δραστηριότητα είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση στο Donetsk όσον αφορά τις συγκρούσεις με το ρωσικό στρατό ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος υποστήριξε πως η επαρχία αυτή είναι ύψιστης σημασίας για την Ουκρανία.

«Η κατάσταση στην περιφέρεια Donetsk είναι εξαιρετικά δύσκολη. Κάνουμε τα πάντα για να περιορίσουμε την εχθρική δραστηριότητα. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος μας αυτήν τη στιγμή, επειδή το Donbass είναι ο πρωταρχικός στόχος των κατακτητών», υπογράμμισε στο μήνυμα του προς τον ουκρανικό λαό ο Zelensky.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin έχει θέσει ως βασικό στόχο της ειδικής στρατιωτικής του επιχείρησης στην Ουκρανία την «απελευθέρωση» του Donbass.

Μέχρι στιγμής ο ρωσικός στρατός ελέγχει πλήρως την επαρχία του Luhansk και περίπου το 60% της έκταση του Donetsk.

Τι είπε για μερική επιστράτευση

Αναφερόμενος στη μερική επιστράτευση στη Ρωσία, ο Zelensky υποστήριξε ότι με αυτήν δίνεται «στους διοικητές του στρατού να έχουν μια συνεχή ροή «τροφής για τα κανόνια».

«Η ρωσική κοινωνία δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει όλη τη βαρβαρότητα της ρωσικής κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες της. Αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε ο κάθε πολίτης της Ρωσίας να αναγνωρίσει ότι του στερεί το πιο σημαντικό πράγμα – το δικαίωμα στη ζωή» ανέφερε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube