Weather Icon

Ζαχάροβα: Παρά την κλιμάκωση, συνεχίζεται η προετοιμασία μιας συνθήκης ειρήνης μεταξύ του Ερεβάν και του Μπακού

Ζαχάροβα: Παρά την κλιμάκωση, συνεχίζεται η προετοιμασία μιας συνθήκης ειρήνης μεταξύ του Ερεβάν και του Μπακού

Παρά την τρέχουσα κλιμάκωση, οι εργασίες για την προετοιμασία μιας συνθήκης ειρήνης μεταξύ του Ερεβάν και του Μπακού δεν έχουν σταματήσει, δήλωσε στην εβδομαδιαία ενημέρωση η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα. Η ρωσική πλευρά παρέχει την απαραίτητη βοήθεια. Ο Ρώσος συμπρόεδρος της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, ο ειδικός εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για ζητήματα διευθέτησης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, Ιγκόρ Χοβάγιεφ, επισκέφθηκε το Μπακού στις 8-9 Σεπτεμβρίου και το Ερεβάν στις 13-14 Σεπτεμβρίου», είπε η Ζαχάροβα.

Σημείωσε ότι στη συζήτηση επικεντρώθηκαν στο σχέδιο της ειρηνευτικής συμφωνίας. Η Ρωσία προσπαθεί να φέρει πιο κοντά τις θέσεις των μερών, τόνισε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Διαβεβαίωσε ότι οι σχετικές προσπάθειες θα συνεχιστούν και υπενθύμισε ότι οι τριμερείς συμφωνίες των ηγετών της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν παραμένουν η βάση διευθέτησης στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube