Weather Icon
Ρωσία 16 Σεπτεμβρίου 2022

Υψηλόβαθμος του τσεχικού ΥΠΕΞ δούλευε για την ρωσική κατασκοπεία

Υψηλόβαθμος του τσεχικού ΥΠΕΞ δούλευε για την ρωσική κατασκοπεία

Έπεσε στα δίχτυα της KGB/FSB, λόγω της αδυναμίας του στις γυναίκες και το χρήμα

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας που δούλευε πολλά χρόνια στην υπηρεσία, αποδείχθηκε ότι συνεργαζόταν με την ρωσική κατασκοπεία και διέρρεε απόρρητες πληροφορίες, όπως μεταδίδουν σήμερα τσεχικά μέσα.

Οι πληροφορίες δε αυτές επιβεβαιώθηκαν και από τον πρωθυπουργό της Τσεχίας, Πετρ Φιάλα καθώς και από το Υπουργείο Εξωτερικών και την τσεχική υπηρεσία αντικατασκοπείας. Η τελευταία είχε πληροφορίες για τη δράση του συγκεκριμένου υπαλλήλου και τον παρακολουθούσε αρκετά χρόνια πριν τελικά ενημερώσει για την υπόθεση πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με το σάιτ Denik N.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας που δούλευε πολλά χρόνια στην υπηρεσία, αποδείχθηκε ότι συνεργαζόταν με την ρωσική κατασκοπία και διέρρεε απόρρητες πληροφορίες, όπως μεταδίδουν σήμερα τσεχικά μέσα.

Το στέλεχος που τελικά εκδιώχθηκε είχε την πρόσβαση σε έγγραφα υψηλής διαβάθμισης και από την δεκαετία του 1990 οπότε και άρχισε να δουλεύει για το τσεχικό ΥΠΕΞ είχε θητεύσει εκτός από τα κεντρικά της Πράγας και σε πρεσβείες ακόμα και αφρικανικών χωρών.

«Η ρωσική κατασκοπία εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του στις γυναίκες και τα χρήματα. Σταδιακά, ο Τσέχος διπλωμάτης άρχισε να ζητάει πληροφορίες υψηλής διαβάθμισης. Δέχθηκε επανειλημμένα χρήματα για να τις παραδώσει στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες», ανέφερε μια διπλωματική πηγή στα τοπικά μέσα.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube