Weather Icon
Ελλάδα , Λαθρομετανάστευση 15 Σεπτεμβρίου 2022

Υπ. Μετανάστευσης: Η HumanRights360 επιβεβαιώνει την κυβέρνηση για τον Έβρο

Υπ. Μετανάστευσης: Η HumanRights360 επιβεβαιώνει την κυβέρνηση για τον Έβρο

Mea culpa από την HumanRights360

Το υπ. Μετανάστευσης καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί για την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, σημειώνοντας ότι «ορισμένοι καλοθελητές με fake news προσπαθούν να παρακάμψουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης HumanRights360 για την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υπογραμμίζεται ότι πλέον επιβεβαιώνεται η άποψη της κυβέρνησης ότι το περιστατικό – που συνέβη τον περασμένο Αύγουστο – δεν έλαβε χώρα εντός ελληνικής επικράτειας.

Κάνοντας λόγο για «ψέμα περί νεκρού παιδιού στον Έβρο», το υπουργείο Μετανάστευσης σχολιάζει ότι η ανακοίνωση της ΜΚΟ – η οποία είχε καταθέσει την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση των 38 – «εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους εκμεταλλευτήκαν το περιστατικό και πιο συγκριμένα τη συγκυρία, προς ίδιον όφελος διασπείροντας ανακρίβειες στον διεθνή και εγχώριο Τύπο».

Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου επισημαίνει ακόμη ότι «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δυσφημίζοντας τη χώρα». 

«Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και ορισμένοι καλοθελητές με fake news  προσπαθούν να παρακάμψουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και ταυτόχρονα σώζει χιλιάδες ανθρώπους εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί για το θέμα, η ανακοίνωση του υπ. Μετανάστευσης καταλήγει με τη φράση: «Ιδού ο Έβρος…».

Mea culpa από την HumanRights360

Eπισημαίνεται ότι νωρίτερα ο ιδρυτής της «HumanRights360», Επαμεινώνδας Φαρμάκης, έκανε λόγο για εσφαλμένη πεποίθηση της οργάνωσης ότι οι 38 μετανάστες βρίσκοταν επί ελληνικού εδάφους.

Ο κ. Φαρμάκης υπογραμμίζει ότι «η οργάνωση μας δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση, τη δημιουργία συνοριακού ζητήματος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, ούτε άλλωστε αμφισβητεί τα σύνορα, μεταξύ των δύο χωρών».

Σκοπός και μέλημα της, συνεχίζει, «είναι αποκλειστικά και μόνο η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του εθνικού και διεθνούς δικαίου, καθώς και των θεσμοθετημένων διαδικασιών».

Συγκεκριμένα, σχετικά με την υπόθεση των 38 προσφύγων ο κ. Φαρμάκης διευκρινίζει ότι «από τα δημόσια διαθέσιμα σε μας στοιχεία και λαμβανομένου υπόψιν ότι η περιοχή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σύνθετο εδαφικό καθεστώς καθώς, ανάλογα με τη ροή του ποταμού, αναδύονται κατά διαστήματα τμήματα ξηράς κατά μήκος του, σχηματίσαμε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι ανωτέρω βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους».

Τέλος, ο ίδιος σημειώνει ότι «η είσοδος δημοσιογράφου στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία του χωρίς προηγούμενη γνώση, ενημέρωση ή συμμετοχή της διοίκησης της οργάνωσης μας. Άλλωστε ο ανωτέρω ουδέποτε υπήρξε εργαζόμενος ή συνεργάτης της οργάνωσής μας, όπως ανακριβώς δηλώθηκε στο διαβιβαστικό έγγραφο του αιτήματος εισόδου του».

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube