Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Τουρκία 2 Σεπτεμβρίου 2022

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Κρήτη πιθανό σημείο σύγκρουσης – Σενάρια για τοποθέτηση πυρηνικών στο νησί

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Κρήτη πιθανό σημείο σύγκρουσης – Σενάρια για τοποθέτηση πυρηνικών στο νησί

Και πάλι την Κρήτη βάζουν στο προκήνιο οι Τούρκοι

Για εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Κρήτη κάνει λόγο το CNN Turk, ενώ Τούρκος αναλυτής υποδεικνύει το νησί ως πιθανό σημείο ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, καθώς βρίσκεται πάνω στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, παρουσιάστρια του CNN Turk απευθυνόμενη σε Τούρκο στρατιωτικό αναλυτή ανέφερε ότι “ίσως είναι προχωρημένες σκέψεις, αλλά υπάρχουν ερωτήματα αν τοποθετηθούν πυρηνικά (στην Κρήτη). Αφού στόχος θα είναι η Ρωσία”.

Εκείνος απάντησε ότι “πιθανό σημείο σύγκρουσης θα είναι η Κρήτη. Διότι η συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη, ταυτίζεται σε αυτό ακριβώς το σημείο”. 

Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών και τη διεκδίκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

“Πριν από τους S-300 πήγαν και στρατιωτικοποίησαν ένα ένα τα νησιά. Πρώτα ένα όπλο, μετά δύο και πέντε. Αργότερα ένα νησί, δύο νησιά κτλ. Δεν τους έφτασε αυτό, πήγαν και διεκδίκησαν κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους”, ανέφερε.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube