REAL TIME |

Weather Icon

Τι συμβαίνει πραγματικά στην Ουκρανία – Πως η Μεγάλη Βρετανία αλλάζει τα δεδομένα

Τι συμβαίνει πραγματικά στην Ουκρανία – Πως η Μεγάλη Βρετανία αλλάζει τα δεδομένα

Χωριανόπουλος Άγγελος

Αυτο που συμβαίνει αυτήν την στιγμή στην Ukraine είναι πως προελαύνει ο Ουκρανικος Στρατος χωρίς να αντιμετωπίζει αντίσταση. Ο Ρωσικός Στρατός είχε μείνει εκτός Στρατιωτικής υποστήριξης στην περιοχή εξαιτίας Deep Operations από παραστρατιωτικές δυνάμεις υπό τον Gen. Mark Carleton-Smith.

Πως το γνωρίζουμε αυτο;

Εδώ και τρεις εβδομαδες τα logistic hubs των Ρώσων ανατινάζονταν το ένα μετά το άλλο στις περιοχές που υποστήριζαν το Kharkiv και το Izyum. Οι HIMARS χτύπαγαν πολυ συγκεκριμένες γραμμές ανεφοδιασμού των Ρώσων αποκλείοντας τα προωθημένα στρατεύματα.

Πως διδάχθηκαν αυτές οι επιχειρήσεις;

Πρωτοεφαρμόστηκαν από το 22 Σύνταγμα της SAS και διδάχθηκαν σε μέλη των ουκρανικών SOF ακόμα και πριν τον πόλεμο αλλά και κατά την διάρκεια. Οι επιχειρήσεις γίνονται άνευ σημαίας κ ακρογωνιαίος λίθος είναι η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ (κυρίως δορυφορική).

Τι χρειάζονται αυτές οι επιχειρήσεις;

Δυνάμεις 4-8-16 ατόμων με μοναδική κάλυψη από Drone και ΟΧΙ από ΠΑ. Μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και ικανότητα ελιγμών στο πεδίο. Κινητά συστήματα jamming και υψηλές αντοχές σε Επιχειρήσεις Αυξημένου Ρίσκου Μεγάλου Κέρδους. Η φιλοσοφία μάχης αλλά και η διοίκηση ανήκει στην Μ. Βρετανία και ΟΧΙ στις ΗΠΑ. Άπτεται επακριβώς στο δόγμα της Global Britain.

Οι Βρετανοί δίνουν δωρεάν μαθήματα διεξαγωγής πρακτικης υψηλής στρατηγικής μέσω ειδικών δυνάμεων άνευ σημαίας ΧΩΡΙΣ την χρήση πανάκριβων πλατφορμών. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ και δευτερεύοντος στρατιωτικό χαρακτήρα. Στρέφουν την αντίπαλη διοίκηση με την πλάτη στον τοίχο. Μικραίνουν τα χρονικά πλαίσια ανάληψης ευθύνης. Θέτουν το δίλημμα υποχωρώ-κλιμακώνω. Στην προκειμένη περίπτωση θα μιλάμε για κλιμάκωση.

Ας ελπίσουμε να χαρτογραφούνται και να αναλύονται αυτά τα δεδομένα από την κυβέρνηση. Μετά τς 3 μέρες μάχης είναι συγκεκριμένο το χρωμα του μπερέ που θα εμπλακεί με την Τουρκια.

Να δοθούν τα κατάλληλα χρήματα, μέσα και κίνητρα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube