Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 19 Σεπτεμβρίου 2022

Στην ανατολική όχθη του ποταμού Όσκιλ οι Ουκρανοί – Απειλούν το Ντονμπάς

Στην ανατολική όχθη του ποταμού Όσκιλ οι Ουκρανοί – Απειλούν το Ντονμπάς

Η Ρωσία προσπαθεί να επιβραδύνει την προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει στην ανατολική όχθη του ποταμού Όσκιλ, απειλώντας τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής στο Ντονμπάς, σύμφωνα με τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεσμεύτηκε ότι δεν θα σταματήσουν οι μάχες για την ανάκτηση εδαφών που χάθηκαν από τη Ρωσία.

Η διάσχιση του Όσκιλ είναι ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στην αντεπίθεση της Ουκρανίας στη βορειοανατολική περιοχή του Χαρκόβου καθώς ρέει νότια στον ποταμό Σιβέρσκι Ντόνετς, ο οποίος περνά ακριβώς μέσα από το Λουγκάνσκ, μια από τις δύο επαρχίες στην περιοχή του Ντονμπάς.

Την προώθηση των Ουκρανών στον ποταμό Όσκιλ διαπιστώνει επίσης έκθεση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου, σύμφωνα με την οποία οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να εξασφαλίζουν θέσεις στην ανατολική όχθη του ποταμού. Σύμφωνα με ρωσική πηγή που επικαλείται, οι μάχες συνεχίζονται στο ανατολικό Κουπιάνσκ, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να εδραιώνουν τα κέρδη τους. Τις μάχες στο Κουπιάνσκ επιβεβαίωσε το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δηλώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ρωσική χερσαία επίθεση στην πόλη.

Το Κουπιάνσκ, το οποίο αποτελεί ένα στρατηγικό σιδηροδρομικό κόμβο, βρίσκεται και στις δύο πλευρές του ποταμού. Η πόλη βρίσκεται στη νέα γραμμή του μετώπου, αφού οι ουκρανικές δυνάμεις την Παρασκευή πέρασαν στη δεξιά όχθη. Τώρα είναι έτοιμοι να προωθηθούν περαιτέρω την επαρχία Λουγκάνσκ, την οποία το Κρεμλίνο ελέγχει εξ ολοκλήρου από τον Ιούνιο και εν μέρει από το 2014. 

Την Κυριακή, σύμφωνα με αναφορές, Ουκρανοί άμαχοι διέφυγαν από σφοδρές μάχες καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας προσπάθησαν να εμποδίσουν μια περαιτέρω δραματική προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων στα βορειοανατολικά της χώρας.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube