Weather Icon
Video , Αθλητικά 18 Σεπτεμβρίου 2022

Στη Νάξο αποκλειστικά τα σχέδια της 2ης ηλεκτροκίνητης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα!

Στη Νάξο αποκλειστικά τα σχέδια της 2ης ηλεκτροκίνητης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα!

Στη Νάξο βρίσκονται από το μεσημέρι της Παρασκευής, για το 5ο After Summer Moto Happening 2022, που διοργανώνει η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.), η ομάδα REM IHU, που κατασκεύασε την 1η Ελληνική ηλεκτρική αγωνιστική μοτοσυκλέτα, το HYPERION (ΥΠΕΡΙΩΝ).

Η ομάδα REM IHU (Racing Electric Motostudent International Hellenic University), είναι μια ερευνητική αγωνιστική ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με έδρα το Πανεπιστήμιο των Σερρών. Στόχος της ομάδας ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή της πρώτης ηλεκτροκίνητης αγωνιστικής μοτοσικλέτας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού MotoStudent 2019 – 2021.

Η μοτοσικλέτα αυτή ολοκληρώθηκε και ονομάστηκε «Hyperion» συμμετέχοντας στους μεγαλύτερους φοιτητικούς αγώνες μοτοσικλετών με επιτυχία, με κύριο υποστηρικτή την BMW Motorrad Hellas.

Με τη μοτοσικλέτα αυτήν μάλιστα πήραν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό MotoStudent International Competition με κύριο υποστηρικτή την BMW Motorrad Hellas, η τελική φάση του οποίου πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία (διεξάγεται κάθε 2 έτη), στην πίστα Motorland Aragon στις 15-18 Ιουλίου, κατακτώντας την 28η θέση (συμμετείχαν πάνω από 100 ομάδες παγκοσμίως). Ο αγώνας είναι περίπου 30,5 χιλιόμετρα. Η ομάδα REM IHU είναι η πρώτη ομάδα που συμμετείχε σε ανάλογο διαγωνισμό, με ηλεκτροκίνητες αγωνιστικές μηχανές.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Hyperion

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας είναι αρκούντως εντυπωσιακά. Το πλαίσιό της είναι υβριδικό, με ένα κομμάτι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα που στο εσωτερικό του έχει μια κυψελοειδή δομή από συνθετικό υλικό και ένα χυτό κομμάτι αλουμινίου, ενώ ζυγίζει μόλις 55 κιλά.

Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα είναι 57 ίπποι ενώ η μοτοσικλέτα μπορεί να φτάσει στη μέγιστη ταχύτητα των 180 χλμ/ώρα. Η εμβέλεια της μπαταρίας καθορίζεται από το μήκος του αγώνα, αλλά σε καθημερινές συνθήκες οδήγησης υπολογίζεται περίπου στα 35-40 χλμ.

Αποκλειστικά τα σχέδια της δεύτερης ηλεκτρικής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ομάδας REM IHU, έγιναν αποκλειστικά και τα σχέδια της δεύτερης αγωνιστικής, ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα, με το όνομα “Project 28”.

Με καινούρια αεροδυναμικά, αλουμινένιο σασί και αλουμινένιο ψαλίδι, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πολύ ελαφρύ σασί, θέλοντας μάλιστα η ομάδα να κοντράρει το ανθρακόνημα με το αλουμίνιο.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκδήλωση:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube