REAL TIME |

Weather Icon

Σε ασφυκτικό κλοιό η Αρμενία μετά τη νέα επίθεση του Αζερμπαϊτζάν! Λαϊκή απαίτηση για παραίτηση της κυβέρνησης – Για πληροφοριακό σαμποτάζ κάνει λόγο ο Πασινιάν με σκοπό να σπάσουν την αντίσταση της χώρας

Σε ασφυκτικό κλοιό η Αρμενία μετά τη νέα επίθεση του Αζερμπαϊτζάν! Λαϊκή απαίτηση για παραίτηση της κυβέρνησης – Για πληροφοριακό σαμποτάζ κάνει λόγο ο Πασινιάν  με σκοπό να σπάσουν την αντίσταση της χώρας

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας ισχυρίζεται, ότι δεν υπέγραψε και ούτε ετοιμάζεται να υπογράψει κάποιο έγγραφο συνθηκολόγησης με το Αζερμπαϊτζάν.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Κωνσταντινίδης

Διαδηλώσεις ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου 2022 στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν. Η χώρα δέχτηκε επίθεση στα ανατολικά σύνορά της από το Αζερμπαϊτζάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 100 στρατιώτες (ο αριθμός έχει φτάσει τους 150 σήμερα). Όπως σας ενημέρωσε το infognomonpolitics.gr, ο Νικόλ Πασινιάν, όπως μετέδιδαν αρμενικά ΜΜΕ, δήλωσε πως είναι έτοιμος να υπογράψει έγγραφο, στο οποίο θα αποδέχεται τις εδαφικές αξιώσεις του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο μετά τη νίκη του στον πόλεμο των 44 ημερών, το φθινόπωρο του 2020, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, απέσπασε πάνω από το 70 % των εδαφών του αρμενικού θύλακα, για τον οποίο από το καλοκαίρι είχαν δημιουργηθεί αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης, από πλευράς αντιπολίτευσης και υπήρξαν επεισόδια στην αρμενική πρωτεύουσα, με τον κόσμο να κατηγορεί τον Νικόλ Πασνιάν, ότι ετοιμάζεται να παραδώσει το Αρτσάχ.

Εκεχειρία Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν για το Nagorno – Karabakh – Τουλάχιστον 150 νεκροί

Μετά τη δήλωση Πασινιάν κατά τη διάρκεια δίωρης κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, διαδηλωτές πολιόρκησαν ασφυκτικά τη βουλή με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης Πασινιάν. Μάλιστα έσπασαν τις εξωτειρκές πύλες της περίφραξης. Η αντιπολίτευση προσπαθούσε να βρει 18 βουλευτές από το κυβερνόνο κόμμα, ώστε να κάνει πρόταση μομφής και να ανατρέψει την κυβέρνηση, ενώ ο πρόεδρος της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Αρτσάχ, Αραϊκ Χαρουτουνιάν, δήλωσε, ότι η χώρα του δεν θα γίνει ποτέ μέρος του Αζερμπαϊτζάν και την τύχη της θα αποφασίσουν οι κάτοικοί της.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα στο Ερεβάν, όπως και στην πρωτεύουσα του Αρτσάχ Στεπάνακερτ, ενώ ο πρόεδρος του Αρτσάχ, Χαρουτουνιάν, μετέβη στο Ερεβάν, προκειμένου να πάρει μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Διαδηλώσεις στο Ερεβάν μετά τη δήλωση Πασινιάν για παράδοση του Αρτσάχ στο Αζερμπαϊτζάν

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, με νέα δήλωση, ο Νικόλ Πασινιάν διέψευσε τα λεγόμενά του, κάνοντας λόγο για σαμποτάζ με σκοπό να σπάσουν την αντίσταση της χώρας. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, διαβεβαίωσε, ότι κανένα έγγραφο δεν έχει υπογραφεί και δεν ετοιμάζεται να υπογραφεί.

“Αγαπητοί συμπατριώτες, σας παροτρύνω να μην υποκύψετε σε χειραγώγηση. Κανένα έγγραφο δεν έχει υπογραφεί ή δεν προετοιμάζεται για υπογραφή”, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι πρόκειται για πληροφοριακό σαμποτάζ που κατευθύνεται από εχθρικές εξωτερικές δυνάμεις με σκοπό να σπάσουν την αντίσταση της χώρας.

Η κατάσταση στην Αρμενία προκαλεί προβληματισμό. Η διεθνής κοινότητα πέρα από δηλώσεις και συστάσεις φαίνεται εντελώς ασυγκίνητοι από το δράμα των Αρμενίων, οι οποίοι βλέπουν τη χώρα τους, να είναι ανήμπορη να αποκρούσει τις εχθρικές απειλές και να γίνεται βορά στα σχέδια άλλων δυνάμεων, οι οποίες μετά τον πόλεμο του 2020, μιλούσαν για αλλαγή του status quo της περιοχής…

Οι ΗΠΑ καλούν τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν για την επίτευξη αποκλιμάκωσης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube