Weather Icon
Video , Ουκρανία , Ρωσία 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ραγδαίες εξελίξεις με το διάγγελμα Πούτιν! Κήρυξε μερική επιστράτευση ο Ρώσος πρόεδρος

Ραγδαίες εξελίξεις με το διάγγελμα Πούτιν! Κήρυξε μερική επιστράτευση ο Ρώσος πρόεδρος

Ο Ρώσος πρόεδρος προχωρεί σε κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, αποδεχόμενος τη σχετική εισήγηση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού της χώρας.

Μερική επιστράτευση ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμά του, το οποίο έγινε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, το οποίο περιμέναμε από χθες. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Πούτιν απευθύνθηκε στους Ρώσους πολίτες μετά την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως ονομάζει η Μόσχα τον πόλεμο, στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.

Σε ηχογραφημένο μήνυμά του, ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Οι πολίτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και άλλων περιοχών είναι ελεύθερες από το ναζιστικό καθεστώς».

Μιλά για πρόθεση της Δύσης για διάλυση της Ρωσίας και υποστήριξε, ότι ο ρωσικός λαός δεν μπορούν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Δεν μπορούν να συνεχίζονται τα χτυπήματα εναντίον αμάχων με δυτικά όπλα στο κέντρο των πόλεων του Ντονμπάς και του Ντονιέτσεκ. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της επιστράτευσης. Ο ίδιος είπε, ότι αφορά άτομα που έχουν υπηρετήσει παλαιότερα στο στρατό και θα κληθούν να επανεκπαιδευτούν. Η Μόσχα προχωρά σε γενικευμένη πολεμική κατάσταση.

Δείτε βίντεο

Σύμφωνα με το Tass ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατευθεί.

Ανακοίνωσε επίσης, όπως αναμενόταν, τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας, δηλαδή στο Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και μέρος της Ζαπορίζια, με ερώτημα την ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε. «Σκοπός μας είναι να απελευθερώσουμε το Νοτνμπάς και δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους αυτούς», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή να εξισωθεί το νομικό καθεστώς των εθελοντών στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας με το κανονικό στρατιωτικό προσωπικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί απορρόφηση των φιλορώσων αυτονομιστών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Έκανε ξανά λόγο για νεοναζιστές στην Ουκρανία και ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί αναγνωρίσεις σε όλη τη Νότια Ρωσία μέσω των μυστικών υπηρεσιών του. «Η Δύση δεν επιθυμεί την ειρήνη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας», είπε ο κ. Πούτιν.

Σάββας Καλεντερίδης: Τουρκάλα δημοσιογράφος “καρφώνει” Ερντογάν και Αλίεφ για γενοκτονία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube