Weather Icon

ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης για άρση αμερικανικού εμπάργκο όπλων: Απόφαση – ορόσημο

ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης για άρση αμερικανικού εμπάργκο όπλων: Απόφαση – ορόσημο

Χαιρετίζει την πλήρη άρση του εμπάργκο για την πώληση όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ η Κυβέρνηση

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έγραψε ότι είναι με μεγάλη ικανοποίηση που καλωσορίζει την ανακοίνωση του State Department για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο. “Αυτό σηματοδοτεί μία απόφαση ορόσημο, αντανακλώντας την αναπτυσσόμενη στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, μεταξύ άλλων στον τομέα της ασφάλειας”, έγραψε.

Επιπλέον, ευχαρίστησε δημόσια τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, που έκανε δυνατή με τη δουλειά του τη σημερινή απόφαση, η οποία είναι σύμφωνη με τον νόμο του 2019 για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο. “Χθες μίλησα με τον Γερουσιαστή και εξέφρασα για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μου για τη φιλία του”, είπε ο Πρόεδρος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε δική του ανάρτηση στο Twitter, σημείωσε ότι “καλωσορίζουμε την απόφαση του State Department των ΗΠΑ να προχωρήσουν με την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων του 1987 ενάντια στην Κύπρο”. Τη χαρακτήρισε ως πολιτικό ορόσημο που δείχνει τη συνεχή εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας ΗΠΑ- Κύπρου στην ασφάλεια και στην άμυνα, “ως αναπόσπαστο μέρος του μωσαϊκού περιφερειακής σταθερότητας”.

Ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, με τη σειρά του, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση, λέγοντας ότι “είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, για την οποία εργαστήκαμε εντατικά το προηγούμενο διάστημα, με γνώμονα την εμβάθυνση της συνεργασίας μας στους τομείς της άμυνας και ασφάλειας”.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube