Weather Icon

Πατήρ Θεόκλητος: Φέρω βαρέως τις εξομολογήσεις βιασμών

Πατήρ Θεόκλητος: Φέρω βαρέως τις εξομολογήσεις βιασμών

Είχε πολλές άλλες περιπτώσεις γυναικών που εξομολογήθηκαν

Για τη γυναίκες που βιάστηκαν στην τουρκική εισβολή του 1974 μίλησε στον Active και στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ, ο ιερέας Θεόκλητος Κυριάκου, ο οποίος συζήτησε το θέμα των βιασμών στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, με παθούσες τα τελευταία 30 χρόνια που είναι πνευματικός. 

Όπως επεσήμανε ο πατήρ Θεόκλητος από τη στιγμή που πήγε στη Βουλή ως μέλος της Επιτροπής των Αιχμαλώτων του 1974 δεν έχει ησυχάσει. Χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν έφερα μόνο στο μυαλό μου αυτή τη γυναίκα, η οποία είναι εν ζωή, με δύο γυναίκες να τη βοηθούν, τα παιδιά της να έχουν ψυχολογικά και ο άντρας την εγκατέλειψε από τότε».

Παράλληλα επεσήμανε πως είναι η μόνη περίπτωση για την οποία μίλησε ως πνευματικός άνθρωπος στον πνευματικό του, τον αείμνηστο πάτερ Βαρνάβα για να τον συμβουλεύσει τι να κάνει.

Ο πάτερ Βαρνάβας του είπε πως θα μιλήσει στα γραφεία για να τη βοηθήσουν, όμως όταν αυτή το πληροφορήθηκε, αρνήθηκε γιατί δεν ήθελε να ακουστεί το όνομά της.

Όπως είπε ο πατήρ Θεόκλητος, η περίπτωση της συγκεκριμένης γυναίκας δεν ήταν η μόνης, καθώς όπως επεσήμανε ο ίδιος είχε πολλές άλλες περιπτώσεις γυναικών που εξομολογήθηκαν. Τους έλεγε να πάνε στο γραφείο ευημερίας και αυτές αρνούνταν λέγοντάς του, «πάτερ αν πάτε θα φύγει ο άντρας μας να μας αφήσει». «Εγώ δεν μπορούσα να μιλήσω λόγω του πνευματικού απορρήτου».

Όσα ανέφερε στον Active ο πατήρ Θεόκλητος

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube