Weather Icon

«Παίρνουν σειρά» και οι Σέρβοι για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης Bayraktar

«Παίρνουν σειρά» και οι Σέρβοι για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης Bayraktar

Ο Σέρβος πρόεδρος Aleksandar Vucic ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα ενταχθεί στην μακρά λίστα πελατών για τα τουρκικά μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη Bayraktar. Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βελιγράδι, στην οποία συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Σερβίας σε αμυντικά και οικονομικά προγράμματα. Σύμφωνα με τον Vucic, η Σερβία είναι έτοιμη να διαθέσει «αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ» για να αγοράσει τα περιζήτητα επιθετικά drones. Αν και τα συγκεκριμένα μοντέλα των μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών Bayraktar δεν έγιναν γνωστά, ο Σέρβος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο.

Πολλές άλλες χώρες έχουν, επίσης, εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών Bayraktar. Έχουν αναγνωρίσει την προφανή επιτυχία των drones αυτών στην εξουδετέρωση βασικού ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως ελικόπτερα, τεθωρακισμένα οχήματα και συστήματα πυροβολικού. Κάποιους μήνες πριν, το Μπαγκλαντές ανακοίνωσε σχέδιο αγοράς των εν λόγω μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών έχοντας δει την απόδοση τους στην Ουκρανία.

Η Ρουμανία σχεδιάζει, επίσης, να προμηθευτεί μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη Bayraktar TB2 έτσι ώστε να βελτιώσει τις δυνατότητες της αεράμυνας της.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός στρατιωτικός αξιωματούχος Valery Zaluzhny αποκάλυψε ότι ένα ζευγάρι μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών Bayraktar TB2 εξουδετέρωσε ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας  26,5 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μόλις τρεις ημέρες.

 

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.thedefensepost.com/2022/09/09/serbia-queue-turkish-bayraktar-drones/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube