REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 29 Σεπτεμβρίου 2022

Οι αποφάσεις του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για Ελλάδα και Κύπρο

Οι αποφάσεις του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για Ελλάδα και Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (MGK), υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, σημειώνει η τουρκική odatv.

Η συνάντηση που ξεκίνησε στις 16.45 στο Μπεστέπε διήρκεσε 4 ώρες.

Στο MGK συζητήθηκαν οι πρόσφατες αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας. Στην ανακοίνωση του MGK σημειώνεται ότι «Δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας» .

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης  αναφέρεται επίσης: «Καλούνται στην κοινή λογική οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς».

 

Η άρση του εμπάργκο στην Κύπρο

 

Στην ανακοίνωση, σχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνεται ότι  «Έγινε έκκληση να ανατραπεί αυτή η απόφαση, η οποία είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας»

Ενώ καλούσαν τις ΗΠΑ να επιστρέψουν από την απόφασή τους να άρουν το εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, συζητήθηκαν στη συνάντηση πρόσθετα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά των ενεργειών που θα μπορούσε να λάβει το PKK/KCK, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

 Στην ανακοίνωση των 7 σημείων που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του Προεδρικού Twitter, καταγράφηκαν τα εξής:

Οι απειλές των Κούρδων, Γκιουλενιστών

«Το ΔΣ ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αποφασιστικότητα και επιτυχία ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης και της επιβίωσής μας, ιδιαίτερα των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ  και DEASH και ελήφθησαν επιπλέον μέτρα.
Αξιολογήθηκε το στάδιο που έφτασε στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ , του δράστη της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η ένταξη των νέων μελών στο ΝΑΤΟ

Η Σύνοδος Ηγετών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη και τα αποτελέσματά της συζητήθηκαν λεπτομερώς. 

Υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει πλήρως και ειλικρινά τις υποχρεώσεις της στη συμμαχία στην οποία είναι μέλος εδώ και εβδομήντα χρόνια, τονίστηκε ότι αναμένει την ίδια προσέγγιση και από άλλα μέλη της συμμαχίας. 

Σε αυτό το πλαίσιο, οι σύμμαχοί μας κλήθηκαν να σταθούν δίπλα της και να στηρίξουν την Τουρκία στον αγώνα κατά της FETÖ  και όλων των ονομάτων της, PKK/KCK-PYD/YPG.

«Προκλητικές» ενέργειες της Ελλάδας

Αναφέρεται ακόμη, ότι είναι απαράδεκτο για την Ελλάδα, η οποία τηρεί επίμονα τη στάση της ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας και συμμαχίας, αγνοώντας το διεθνές δίκαιο και αυξάνοντας τις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου πέρα ​​από τις προκλητικές της ενέργειες. Επίσης και η ελληνική κυβέρνηση. 

Για άλλη μια φορά έγινε έκκληση να μπουν τέλος στις παράνομες δραστηριότητες που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των παράτυπων μεταναστών και που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρωπιστικό δίκαιο.

Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας

Επαναλάβαμε την έκκλησή μας για μια συνολική κατάπαυση του πυρός να συναφθεί το συντομότερο δυνατό, προτού ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας προκαλέσει περαιτέρω απώλειες ζωών και καταστροφές.

 Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες της Τουρκίας για την εδραίωση διαρκούς ειρήνης και την επίλυση του ζητήματος που μετατρέπεται σε παγκόσμια επισιτιστική κρίση. 

Οι διευρυνόμενες πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που βάθυνε με την επιδημία του κορωνοϊού και τις επακόλουθες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, αξιολογήθηκαν  και θα επανεξεταστούν σε όλες της τις διαστάσεις και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση της χώρας σε όλους τους τομείς έναντι πιθανών μελλοντικών απειλών.





odatv4.com

 —

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube