Weather Icon

Ο Πασινιάν ενημέρωσε Πούτιν, Μακρόν και ΗΠΑ για την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν

Ο Πασινιάν ενημέρωσε Πούτιν, Μακρόν και ΗΠΑ για την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες των προκλητικών, επιθετικών ενεργειών των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν προς την κατεύθυνση της κυρίαρχης επικράτειας της Αρμενίας, η οποία ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, οι οποίες συνοδεύονταν από βομβαρδισμό από πυροβολικό και πυροβόλα όπλα μεγάλου διαμετρήματος.

Ο Νικόλ Πασινιάν θεώρησε τις ενέργειες της Αζερικής πλευράς απαράδεκτες και τόνισε τη σημασία της κατάλληλης αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας.

Ο Νικόλ Πασινιάν θεώρησε απαράδεκτες τις ενέργειες της πλευράς του Αζερμπαϊτζάν και τόνισε τη σημασία της κατάλληλης αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επιχειρησιακή επαφή.

Συνομιλία Πασινιάν-Μακρόν

Ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν:

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας δήλωσε ότι από τα μεσάνυχτα του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε προκλητικές και επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες κατά του κυρίαρχου εδάφους της Αρμενίας, σε διαφορετικές κατευθύνσεις των συνόρων:

Ο Πασινιάν εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την τρέχουσα κατάσταση και τόνισε τη σημασία της κατάλληλης αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας:

Ο Πρόεδρος Μακρόν έκρινε απαράδεκτη την περαιτέρω εμβάθυνση της έντασης και τόνισε την ανάγκη εξουδετέρωσης της κατάστασης.

ΥΠΕΞ των ΗΠΑ: Η κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα είναι απαράδεκτη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Ο πρωθυπουργός Πασινιάν έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες για την επίθεση που πραγματοποίησε το Αζερμπαϊτζάν κατά των κυρίαρχων εδαφών της Αρμενίας.

Ο Πασινιάν δήλωσε ότι υπό τις συνθήκες της συνεχιζόμενης επίθεσης, αποφασίστηκε να υποβληθεί επίσημη αίτηση στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης Φιλίας, Συνεργασίας και Αμοιβαίας Βοήθειας καθώς και στη Ρωσική Ομοσπονδία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός Πασινιάν εξέφρασε την ελπίδα του για αντίστοιχη αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα.

Ο Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της αμερικανικής πλευράς για την κατάσταση και είπε ότι η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης είναι απαράδεκτη. Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να καταβάλουν προσπάθειες για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube