REAL TIME |

Weather Icon

Ο Ν. Αναστασιάδης στo EuroMed 9 – Και το Κυπριακό στην ατζέντα

Ο Ν. Αναστασιάδης στo EuroMed 9 – Και το Κυπριακό στην ατζέντα

30 Σεπτεμβρίου η Σύνοδος Κορυφής των Μεσογειακών Κρατών Μελών της Ε.Ε. (EU MED-9)

Στο Αλικάντε, της Ισπανίας, μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU MED-9), κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Pedro Sanchez.

Σύμφωνα γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, πέραν του Προέδρου Αναστασιάδη, στη Σύνοδο Κορυφής των EU MED θα συμμετάσχουν επίσης οι ηγέτες της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Κροατίας και της Σλοβενίας. Σε ορισμένες συζητήσεις θα συμμετέχουν και οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως αναφέρει ο κ. Ιωσήφ, τη Σύνοδο του Αλικάντε θα απασχολήσουν κατά κύριο λόγο οι επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, με επίκεντρο τις ενεργειακές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα το νότιο μέρος αυτής, καθώς επίσης ο ρόλος που έχουν να διαδραματίσουν οι χώρες της Μεσογείου στο μέλλον της Ευρώπης. 

Επιπλέον, μεταξύ των άλλων ζητημάτων που θα συζητηθούν, περιλαμβάνονται η ανάγκη για επικράτηση συνθηκών ασφάλειας, σταθερότητας και για αποφυγή των προκλήσεων στη μεσογειακή λεκάνη, το Κυπριακό, η μετανάστευση, το περιβάλλον και η πράσινη ανάπτυξη.   

Σημειώνεται ότι, με το πέρας της Συνόδου MED-9, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Κύπρο, όπου αναμένεται να επιστρέψει ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου, ημέρα της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ,  philenews   

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube