Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 26 Σεπτεμβρίου 2022

Νέο παραλήρημα από Γιαϊτζί! Η Ελλάδα προετοιμάζεται στρατιωτικά από το 2017 με δωρεά των ΗΠΑ, λέει ο εκ των εμπνευστών του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”

Νέο παραλήρημα από Γιαϊτζί! Η Ελλάδα προετοιμάζεται στρατιωτικά από το 2017 με δωρεά των ΗΠΑ, λέει ο εκ των εμπνευστών του δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας”

Την Κυριακή (26/9) τουρκικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν αεροφωτογραφίες από ελληνικά νησιά, στα οποία φαίνεται αποβίβαση τεθωρακισμένων Μ1117, που προέρχονται από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι παραδέχονται, ότι τουρκικά drones βρίσκονται σε μυστικές αποστολές, ενώ οι φωτογραφίες προέρχονται από τη Λέσβο και τη Σάμο.

Τη Δευτέρα, τη σκυτάλη πήρε ο εκ των εμπνευστών του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο Τζιχάτ Γιαϊτζί. Ο υποναύαρχος ε.α.ανέφερε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, ότι η Ελλάδα έχει σχέδιο στρατιωτικής προετοιμασίαςκαι υποστήριξε ότι αυτά τα πλάνα υπάρχουν από το 2017.

Παράλληλα ο Γιαϊτζί υποστήριξε, ότι χιλιάδες τεθωρακισμένα, άρματα μάχης και ελικόπτερα τα δώρισαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα και ότι το έκανε αυτό με πρόσχημα… άσκησης.

Και τι μας είπε συν τοις άλλοις ο Γιαϊτζί; «Όλα τα πατριωτικά κόμματα να επαναλάβουν αμέσως τη δήλωση του 1995 στη Βουλή». Εννοεί το casus belli σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι η Ελλάδα βλέποντας την Τουρκία, να ανησυχεί τόσο πολύ για την ενίσχυσή της σε κάθε επίπεδο, πρέπει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα. Αυτή είναι η εξέλιξη που θα γκρεμίσει το δόγμα στη Γαλάζια Πατρίδα και κάθε τουρκικό επεκτατικό σχέδιο που θίγει την Ελληνική επικράτεια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube