Weather Icon
Monitor , Video , Ουκρανία , Ρωσία 5 Σεπτεμβρίου 2022

Μυστήριο με την αποχώρηση Καντίροφ από τον πόλεμο στην Ουκρανία | Monitor (ΒΙΝΤΕΟ)

Μυστήριο με την αποχώρηση Καντίροφ από τον πόλεμο στην Ουκρανία | Monitor (ΒΙΝΤΕΟ)

Monitor: Μυστήριο με την αποχώρηση Καντίροφ από τον πόλεμο στην Ουκρανία! Το ήξερε ο Πούτιν;

Τί σημαίνει η αποχώρηση ενός ηγέτη που διατηρεί στενή σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο συναντήθηκε πριν ένα μήνα στο Σότσι, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;

Στις 26 Φεβρουαρίου 2022, δύο ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Ραμζά Καντίροφ ανακοίνωσε πως Τσετσένοι μαχητές αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, με τους Αμερικανούς να κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης βίντεο με χιλιάδες Τσετσένους στρατιώτες να μετακινούνται από το Γκρόζνι για τα μέτωπα.

Ο Καντίροφ προέτρεπε τους Ουκρανούς να ανατρέψουν την κυβέρνησή τους. Δήλωνε με σιγουριά, ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας θα καταλάβουν το Κίεβο, κάτι που εν τέλει δεν συνέβη ποτέ και συμβούλευε τον Ζελένσκι, να τηλεφωνήσει με τον Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς και να του ζητήσει συγγνώμη.

Ήταν όμως ολοφάνερο, ότι οι Ρώσοι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στα τέσσερα μέτωπα που είχαν ανοίξει στην αρχή του πολέμου. Η προέλασή τους αντιμετώπιζε εμπόδια με το ρωσικό στρατό να βιώνει σημαντικές απώλειες, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεθωρακισμένα οχήματα. Οπότε η συμμετοχή των Τσετσένων μαχητών επιβεβαίωνε τις υποψίες, ότι κάτι δεν πάει καλά για τους Ρώσους, που δεν περίμεναν τη σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών, οι οποίοι είχαν λάβει αγγλοσαξονική εκπαίδευση από το 2014, μετά τον πρώτο πόλεμο του Ντονμπάς.

Σταύρος Καλεντερίδης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ενεργειακή κρίση (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Τσετσένοι μαχητές διατηρούν τη φήμη ότι είναι αδίστακτοι και σκληραγωγημένοι στη μάχη. Σύμφωνα με τον Σάββα Καλεντερίδης είναι από τους καλύτερους μαχητές σε αστικές περιοχές μαζί με τους Κούρδους.

Στην Ουκρανία πάντως οι τσετσενικές δυνάμεις κατέγραψαν αρκετές απώλειες και απομυθοποιήθηκε κάπως η εικόνα των warlords που τους ακολουθεί. Οι Τσετσένοι είχαν όμως και σημαντικές επιτυχίες, όπως η κατάληψη της Μαριούπολης, του Σεβερντονέτσκ και του Λισιχάνσκ.

Γι’αυτό στα τέλη Μαρτίου, ο Βλάντιμιρ Πούτιν επιβράβευσε τον Ραμζάν Καντίροφ αναβαθμίζοντας τον σε αντιστράτηγο!

Με όλη μου την καρδιά συγχαίρω (…) τον αρχηγό της Τσετσενικής Δημοκρατίας, Ήρωα της Ρωσίας, Ramzan Akhmatovich Kadyrov για την απόδοση του στρατιωτικού βαθμού του αντιστράτηγου με διάταγμα του Προέδρου της Ρωσίας.”

Σάββας Καλεντερίδης: Φτωχοποίηση των λαών της Ευρώπης! Δεν θέλουν να σταματήσει ο πόλεμος (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2022, εφτά μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, ο 45χρονος Καντίροφ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.

«Συνειδητοποίησα ότι κάθομαι σε αυτή τη θέση πολύ καιρό. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα μου» ανέφερε ο Καντίροφ σε βίντεο που αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χωρίς να εξηγεί την απόφασή του, κάνοντας λόγο για ένα επαόριστον διάλειμμα.

Ποιοί είναι οι λόγοι της αποχώρησής του; Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, ενδέχεται ο Ραμζάν Καντίροφ να θέλει να ασκήσει πιέσεις προς το Κρεμλίνο, γνωρίζοντας την ισχύ που έχει αποκομίσει μετά την έναρξη των συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Σάββας Καλεντερίδης: Οι πιο επικίνδυνες δηλώσεις που έκανε ποτέ ο Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με τον διευθυντή σύνταξης του Riddle Russia, Αντόν Μπαρμπάσιν, αποχώρηση Καντίροφ θα ήταν ενάντια στη γενική ατμόσφαιρα της Ρωσίας τώρα. Το μήνυμα ολόκληρου του συστήματος είναι «παραμείνετε στη θέση σας» λόγω του πολέμου στην Ουκρανία».

«Αν είναι αλήθεια και όντως ο Καντίροφ αποχωρεί, και μάλιστα οικειοθελώς, θα είναι κάτι που κυριολεκτικά κανείς δεν περίμενε», σημείωσε ο Μπαρμπάσιν.

Τί σημαίνει η αποχώρηση ενός ηγέτη που διατηρεί στενή σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο συναντήθηκε πριν ένα μήνα στο Σότσι, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αποχώρηση του Καντίροφ δεν πρόκειται να αποτελέσει έκπληξη για τον Ρώσο πρόεδρο, που ενδεχομένως να ήταν γνώστης της κατάστασης. Η δήλωση του Καντίροφ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και γρίφος. Αφού αναφέρεται ότι κατέχει καιρό τη θέση, δηλαδή τον ρόλο που του είχε δώσει ο Πούτιν στην Ουκρανία. Δεν είπε τίποτα για απόσυρση στρατευμάτων. Τα ερωτηματικά όμως παραμένουν…

Σάββας Καλεντερίδης: Πάρτε ποπκορν & πασατέμπο να δείτε τα ματς του Ερντογάν | ZOOM

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube