Weather Icon

Milliyet: Νέο κομβόι προφύγων προς στον Έβρο

Milliyet: Νέο κομβόι προφύγων προς στον Έβρο

Κράτος λαθροδιακινητής

Για οργανωμένο σχέδιο, που έχει ήδη μπει σε εφαρμογή, των προσφύγων από διάφορες χώρες να μπουν στα ευρωπαϊκά σύνορα μέσω της χώρας μας κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόσφυγες από το Σουδάν, τη Συρία, το Λίβανο αλλά και το Αφγανιστάν οργανώθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων ώστε να συναντηθούν στην Αδριανούπολη και να ξεκινήσουν σε κομβόι την πορεία τους τη Δευτέρα. 

Μάλιστα, η εφημερίδα φιλοξενεί μαρτυρίες προσφύγων που συμμετέχουν σε αυτό το «καραβάνι του φωτός» όπως χαρακτηριστικά το αναφέρουν. 

Ο Muhammed Hamit, 22 ετών, δήλωσε ότι ήρθε από τη Συρία πριν από 2 χρόνια, είναι ένας από τους ανθρώπους που ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη. Ο Hamit δήλωσε: «Το μάθαμε από μια ανάρτηση στο Facebook. Είμαστε επίσης σε επαφή στην ομάδα Telegram, υπήρξε ένα κάλεσμα να συγκεντρωθούμε εδώ σήμερα. Θα έρθουν άνθρωποι από διάφορα μέρη, θα μετακινηθούμε όταν φτάσουν. Θα πάω από εδώ στην Ελλάδα και μετά στη Γερμανία. Γνωρίζουμε ανθρώπους που έχουν ξαναπάει εκεί. Η ζωή δεν είναι τόσο ακριβή εκεί».

Ο Huseyin Abdo, 24 ετών, ο οποίος δήλωσε ότι ήρθε από τη Συρία πριν από 5 χρόνια, δήλωσε τα εξής: «Εργαζόμουν σε ένα εργοστάσιο υφασμάτων στην Κωνσταντινούπολη. Η οικογένειά μου είναι στη Συρία και ένας από τους αδελφούς μου είναι στη Γερμανία. Τη χρονιά που έφυγε ο αδελφός μου, θα πήγαινα κι εγώ, αλλά όταν έγινε μια επίθεση στην ελληνική πλευρά, επέστρεψα στην Κωνσταντινούπολη. Με τη θέληση του Θεού, θα πάω αυτή τη φορά. Η ζωή μας είναι πολύ αβέβαιη, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πια στη Συρία. Όσοι πήγαν στην Ευρώπη είναι επίσης ευτυχισμένοι».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube