Weather Icon

Μερικά χιλιόμετρα έξω από το Γερμούκ της Αρμενίας οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν! Αντιπροσωπεία ξένων πρέσβεων επισκέπτεται την περιοχή

Μερικά χιλιόμετρα έξω από το Γερμούκ της Αρμενίας οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν! Αντιπροσωπεία ξένων πρέσβεων επισκέπτεται την περιοχή

Ο πρέσβης της Ολλανδίας, της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κίνας και της Αργεντινής, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσων της γεωργιανής πρεσβείας, διπλωμάτες και στρατιωτικοί ακόλουθοι από άλλες αποστολές, βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που επισκέπτονται το Γερμούκ.

Αντιπρόσωποι διπλωματικοί αποστολών διαπιστευμένες στην Αρμενία επισκέφτηκαν την πόλη του Γερμούκ, το οποίο στοχοποιήθηκε από τον αζέρικο στρατό κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίθεσης του Μπακού εναντίον της Αρμενίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Armenpress, ο πρέσβης της Ολλανδίας, της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κίνας και της Αργεντινής, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσων της γεωργιανής πρεσβείας, διπλωμάτες και στρατιωτικοί ακόλουθοι από άλλες αποστολές, βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που επισκέπτονται το Γερμούκ. Ποιός λείπει από τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία; Η Ρωσία, γεγονός που εξέπληξε τα αρμενικά ΜΜΕ.

4,5 χλμ έξω από το Γερμούκ οι Αζέροι

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Αρμενίας, Εντβάρντ Ασριάν, συνοδεύει την αντιπροσωπεία την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Επίσης την Παρασκευή, ο Ασριάν δήλωσε ότι οι στρατιωτικές μονάδες του Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται 4,5 χιλιόμετρα μακρυά από την είσοδο του Γερμούκ.

Ο Ασριάν επίσης αποκάλυψε, ότι οι Αζέροι σκοπεύουν να αναπτυχθούν δίπλα στο χωριό του Νερκίν Χαντ και του Σόρζα και στο Ισκχανασάρ.

Το Υπουργείο Αμύνης της Αρμενίας ανέφερε το πρωί της Παρασκευής, ότι δεν υπήρχαν περιστατικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μέχρι στιγμής 135 Αρμένιοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής στην επίθεση του Αζερμπαϊτζάν. Άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 150.

Το Γερμούκ είναι ένα πανέμορφο μέρος που βρίσκεται στα ανατολικά σύνορα της Αρμενίας. Πρόκειται για λουτρόπολη και το κέντρο της αστικής κοινότητας της επαρχίας Βαγιότς Ντζορ. Βρίσκεται σε απόσταση 53 χιλιομέτρων ανατολικά από την επαρχιακή πρωτεύουσα Γεγεγκναντζόρ. Επί Σοβιετικής Ένωσης, θεωρείτο ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς για ιατρικό τουρισμό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube