Weather Icon
Κίνα 1 Σεπτεμβρίου 2022

Κινεζικό drone κατέρριψε ο στρατός της Ταϊβάν – Ρεκόρ παραβιάσεων

Κινεζικό drone κατέρριψε ο στρατός της Ταϊβάν – Ρεκόρ παραβιάσεων

Μόνο τον Αύγουστο του 2022 καταγράφηκαν περισσότερες παραβιάσεις από όλο το 2020

Στην κατάρριψη ενός κινεζικού drone πάνω από τις νήσους Kinmen προχώρησε η Ταϊβάν, η οποία ανακοίνωσε ρεκόρ παραβιάσεων του εθνικού της εναέριου χώρου τον Αύγουστο από κινεζικά μαχητικά.

Συγκεκριμένα, η Ταϊβάν έκανε λόγο για πάνω από 440 στρατιωτικά αεροσκάφη της Κίνας που εισήλθαν στον εθνικό εναέριο της χώρο.

Όπως αναφέρεται, 446 κινεζικά αεροσκάφη, στην πλειονότητά τους καταδιωκτικά, παραβίασαν τη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας (ADIZ, αρκτικόλεξο του όρου air defense identification zone στα αγγλικά) της Ταϊβάν μόνο τον Αύγουστο, όταν οι αντίστοιχες παραβιάσεις για όλο το 2020.

Τους πρώτους οκτώ μήνες του 2022, το Πεκίνο προχώρησε σε 1.068 παραβιάσεις της ADIZ της Ταϊβάν, αριθμός που ήδη έχει ξεπεράσει τις παραβιάσεις του 2021 (969).

Η ραγδαία αύξηση των παραβιάσεων της ADIZ της Ταϊβάν αποδίδεται στις στρατιωτικές ασκήσεις που οργάνωσε η Κίνα ως απάντηση στην επίσκεψη της Nancy Pelosi, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν.

Η Κίνα θεώρησε την κίνηση αυτή πρόκληση, μια και θεωρεί την Ταϊβάν μέρος της κινεζικής επικράτειας

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube