Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 8 Σεπτεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Προσωρινό «στοπ» στις παραδόσεις F-35 λόγω κινεζικής «παρείσφρησης»

ΗΠΑ: Προσωρινό «στοπ» στις παραδόσεις F-35 λόγω κινεζικής «παρείσφρησης»
REUTERS/Axel Schmidt

Εξάρτημα Made in China χρησιμοποιήθηκε στο αεροσκάφος

Το Πεντάγωνο σταμάτησε προσωρινά τις παραδόσεις των μαχητικών αεροσκαφών F-35 αφού η Lockheed Martin ανακάλυψε ότι  μεταλλικό εξάρτημα -μαγνήτης -που χρησιμοποιήθηκε στον κινητήρα του τζετ προερχόταν από την Κίνα. 

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Αυγούστου διαπίστωσε ότι το κράμα μετάλλου στην αντλία λιπαντικού του κινητήρα δεν συμμορφωνόταν με τους νόμους περί προμηθειών των ΗΠΑ που απαγορεύουν μη εξουσιοδοτημένα κινεζικά εξαρτήματα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ράσελ Γκόμαερ.

Η ανακάλυψη δεν επηρεάζει τις πτητικές λειτουργίες των F-35 που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία, επιβεβαίωσε ο Γκόμαερ.

Ο μαγνήτης δεν μεταδίδει πληροφορίες ούτε βλάπτει την ακεραιότητα του αεροσκάφους ενώ δεν υπάρχουν κίνδυνοι απόδοσης, ποιότητας ή ασφάλειας  για τον εν λειτουργία στόλο των F-35 τόνισε επίσης.

Η Lockheed Martin, η οποία κατασκευάζει τα αεριωθούμενα αεροσκάφη, είπε ότι «το θέμα σχετίζεται με μία αντλία  που κατασκευάζεται από τη Honeywell»

Η Honeywell από την πλευρά της. είπε ότι «παραμένει δεσμευμένη στην παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας που όχι μόνο πληρούν αλλά υπερβαίνουν όλες τις απαιτήσεις των πελατών της».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube