REAL TIME |

Weather Icon

Ιωάννης Μάζης: Κατεβάστε τους τουρκικούς ιπτάμενους κουβάδες

Ιωάννης Μάζης: Κατεβάστε τους τουρκικούς ιπτάμενους κουβάδες

Ιωάννης Μάζης: Κατεβάστε τους τουρκικούς ιπτάμενους κουβάδες

Όλες τις πτυχές της συγκρουσιακής στρατηγικής της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, ως επιλογή μονόδρομος ανέλυσε ο Ιωάννης Μάζης, ενώ παράλληλα μίλησε για τον Ελληνικό στρουθοκαμηλισμό του πολιτικού συστήματος ως προς την αντικειμενική θεώρηση της κατάστασης γεωπολιτικά.

Εξήγησε με παράδειγμα μίας τέτοιας σύγκρουσης, το σενάριο αποκλεισμού ενός νησιού μας με αίτημα την αποστρατιωτικοποίηση του και γιατί τα Ελληνικά κρατικά επιτελεία έχουν ήδη αναλύσει τέτοια ενδεχόμενα. Κυρίως όμως παρέθεσε το βαθύτερο νόημα της συζήτησης για αποστρατιωτικοποίηση που θέτει η Τουρκία, σημειώνοντας ότι και άλλοι δρώντες θα ήθελαν κάτι τέτοιο , ειδικότερα δε την μείωση του «στρατιωτικού αποτυπώματος» , εννοώντας εκείνα τα συστήματα που θα μπορούσαν να είναι καταλυτικά στο να πλήξουν αποβατικές ενέργειες. Όπως είπε στον κρίσιμο δίαυλό από Δαρδανέλια στο Αιγαίο και από εκεί προς Σουέζ ή Γιβραλτάρ μαζί με τον απόλυτα νευραλγικό ρόλο της Κύπρου, πολλοί θα ήθελαν Ανατολικά του 25ου μεσημβρινού Ελληνική κυριαρχία επί των νήσων αλλά Νατοϊκή διαχείριση σε κρίσιμους θαλάσσιους διαύλους , που είναι όμως εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Ιωάννης Μάζης, στον Γιώργο Σαχίνη και το Ράδιο 984 της Κρήτης, στις 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube