Weather Icon

Ηχηρό μήνυμα Δένδια με αφορμή τα 67 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά

Ηχηρό μήνυμα Δένδια με αφορμή τα 67 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και στη διεθνή κοινότητα στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με αφορμή τα 67 έτη από τα «Σεπτεμβριανά.»

Την ώρα που η τουρκική πλευρά κλιμακώνει την προκλητικότητα και αυξάνει κατακόρυφα την ένταση με πρωτοφανείς δηλώσεις αξιωματούχων, ο Νίκος Δένδιας τονίζει σε μήνυμά του τις αποστάσεις της Τουρκικής και της ελληνικής πλευράς σε ό,τι αφορά αντίληψη για το Διεθνές Δίκαιο, τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αξίες, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Λίγες ώρες μετά την ενημέρωση των Ευρωπαίων εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του ΥΕ/ΑΕ Borrell και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο, και την αποστολή επιστολών σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ με αυτούσιες τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στους λιγοστούς Έλληνες της Πόλης σήμερα, τονίζοντας ότι αποτελούν αδιαμφισβήτητα στοιχεία που μιλούν από μόνα τους για την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει κάθε χώρα, αντίστοιχα, στις μειονότητες. 

Αναλυτικά αναφέρει:

67 χρόνια από τα “Σεπτεμβριανά”, κατά τα οποία ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης έγινε στόχος ενός απρόκλητου και κεντρικά κατευθυνόμενου πογκρόμ, με ολέθριες συνέπειες για τους ομογενείς μας, αλλά και για την κοινωνία της ίδιας της Τουρκίας. Οι λιγοστοί εναπομείναντες σήμερα Έλληνες της Πόλης, σε αντίθεση με την ευημερούσα Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη, αποτελούν αδιαμφισβήτητα στοιχεία που μιλούν από μόνα τους για την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει κάθε χώρα, αντίστοιχα, στις μειονότητες. Σήμερα, 67 χρόνια μετά το πογκρόμ, η εν γένει συμπεριφορά της τουρκικής ηγεσίας έρχεται να υπενθυμίσει δυστυχώς την απόσταση που τη χωρίζει από την Ελλάδα, όσον αφορά την αντίληψη για το Διεθνές Δίκαιο, τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αξίες, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube