Weather Icon

Η Αρμενία «κάρφωσε» το Αζερμπαϊτζάν στα Ηνωμένα Έθνη! Ετοιμάζει νέα επίθεση από την πλευρά του Ναχιτσεβάν – Αυτό είναι το σχέδιο των Αζέρων

Η Αρμενία «κάρφωσε» το Αζερμπαϊτζάν στα Ηνωμένα Έθνη! Ετοιμάζει νέα επίθεση από την πλευρά του Ναχιτσεβάν – Αυτό είναι το σχέδιο των Αζέρων

Το Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζει νέα στρατιωτική επίθεση, ανοίγοντας τη γεωγραφία της επιθετικότητάς του εναντίον της Αρμενίας εισβάλλοντας επίσης από τη μεριά του Ναχιτσεβάν. Αυτό ανέφερε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Αρμενίας στα Ηνωμένα Έθνη, Μερ Μαργκαριάν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με τον Αρμένιο διπλωμάτη, το Αζερμπαϊτζάν προσπαθεί να δημιουργήσει διάδρομο για να ενωθεί με το Ναχιτσεβάν, μέσω Αρμενίας. Προφανώς αναφέρεται στον διάδρομο δια μέσου του Ζανγκεζούρ που βρίσκεται στη Νότια Αρμενία.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, στις 13 Σεπτεμβρίου, το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε σφοδρή στρατιωτική επίθεση, στοχεύοντας τις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Αρμενίας, με τη χρησιμοποίηση βαρέως πυροβολικού, αλλά μαχητικών μη επανδρωμένων ιπτάμενων αεροσκαφών. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 105 στρατιώτες, δεκάδες τραυματίστηκαν και πάρα πολλοί θεωρούνται αγνοούμενοι. Παράλληλα υπήρξαν ζημιές σε σπίτια.

Ο απεσταλμένος πρόσθεσε ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με τις ανθρωπιστικές του υποχρεώσεις έναντι των αρμενικών αιχμαλώτων πολέμου, δεσμεύεται, καλή τη πίστει, για τη διατήρηση της αρμενικής πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, καθώς και για την αντιμετώπιση της αντι-αρμενικής ρητορικής, μεταξύ άλλων σε επίπεδο δημόσιων αξιωματούχων και θεσμών, όπως διατυπώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο μέσω των προσωρινών μέτρων που εκδόθηκαν κατά του Αζερμπαϊτζάν βάσει της Σύμβασης για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων τον Δεκέμβριο του 2021.

Το αρμενικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή το πρωί ότι δεν καταγράφηκαν σημαντικά περιστατικά τη νύχτα. 135 Αρμένιοι έχουν επιβεβαιωθεί νεκροί μέχρι στιγμής. Άλλες πηγές ανεβάζουν το αριθμό των νεκρών στους 150.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube