REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα , Ουκρανία , Ρωσία 26 Σεπτεμβρίου 2022

Global Times (Κίνα): Να ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα στην Ουκρανία – Στόχος ΗΠΑ η ήττα της Ρωσίας

Global Times (Κίνα): Να ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα στην Ουκρανία – Στόχος ΗΠΑ η ήττα της Ρωσίας

Θέλουν τη διάσπαση της Ρωσίας

Διαθέτοντας πυρηνικά όπλα, πόσο διατεθειμένη θα είναι η Ρωσία να κάνει ένα συμβιβασμό διερωτάται η κινεζική εφημερίδα
Την θέση πως θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο στην Ουκρανία διατυπώνει σε δημοσίευμα της η κινεζική εφημερίδα Global Times, η οποία επισημαίνει πως ξεκάθαρος στόχος των ΗΠΑ είναι η ήττα της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πολιτικοί επιστήμονες που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εφημερίδα, εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν σημάδια αποκλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης στο άμεσο μέλλον, αναφέροντας πως «τα μέρη που σχετίζονται με την ουκρανική κρίση θα πρέπει να προετοιμάζονται για τα χειρότερα σενάρια, καθώς ο στόχος των ΗΠΑ φαίνεται να είναι ξεκάθαρος: η ήττα της Ρωσίας».
«Αλλά και ο στόχος της Ρωσίας είναι αρκετά ξεκάθαρος.

Διαθέτοντας πυρηνικά όπλα, ποιος θα είναι πρόθυμος να κάνει συμβιβασμούς» διερωτάται ένας Κινέζος πολιτικός επιστήμονας που μιλά υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα.

Θέλουν τη διάσπαση της Ρωσίας

Σύμφωνα με τους Global Times, πολιτικοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι προσπάθειες των ΗΠΑ να διασπάσουν τη Ρωσία προκειμένου να αυξήσουν την επιρροή τους στον χώρο της Ευρασίας, πυροδοτούν τα χειρότερα δυνατά σενάρια για την ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Στις ΗΠΑ, κάποιοι στρατηγοί πραγματικά θέλουν να διασπάσουν τη Ρωσία για να εξαλείψουν τον κίνδυνο που αυτή αποτελεί, αν και στην Ευρώπη αυτό που θέλουν είναι απλά τη μεταμόρφωση της» αναφέρει ο Wang Yiwei, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Renmin στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube