Weather Icon
Μυστικές Υπηρεσίες 12 Σεπτεμβρίου 2022

Γεραπετρίτης: Καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών

Γεραπετρίτης: Καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών

Δρακόντεια μέτρα κατά των κακόβουλων λογισμικών προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κατά την παρέμβαση του στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τις πρώτες θεσμικές παρεμβάσεις στην ΕΥΠ, ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα υποσκελίζουν σε αυστηρότητα, ενδεχόμενες ηπιότερες παρεμβάσεις της ΕΕ για το θέμα:

“Aκόμη κι αν δεν βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο η προστασία αυτή η παρούσα βουλή με νομοθετική πρωτοβουλία την οποία θα φέρουμε θα είναι ακόμη πιο εμπροσθοβαρής. Έχουμε κάθε διάθεση να έχουμε πολύ πιο σκληρές ρυθμίσεις οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και την καθολική απαγόρευση σε οποιαδήποτε εμπορία τέτοιων λογισμικών”.

Ο υπουργός Επικρατείας αντέκρουσε τις αντιπολιτευτικές αιτιάσεις ότι οι δυο αλλαγές που έχει επιφέρει στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έχουν επικοινωνιακή στόχευση. “Δεν ήταν μία πράξη με την οποία προσπαθήσαμε να κερδίσουμε επικοινωνιακές εντυπώσεις ήταν μία γνήσια προσπάθεια ενόσω δεν υπήρχε βουλή να αξιοποιήσουμε δοκιμασμένες και σίγουρες λύσεις”, ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

Υπενθύμισε δε, ότι πρόκειται για ένα πλαίσιο που ίσχυσε επί δεκαπέντε χρόνια, και επανήλθε σε λίγες ημέρες καθώς μετά την υπόθεση Ανδρουλάκη, διαπιστώθηκε ειδικά σε ό,τι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα, πως οι ασφαλιστικές δικλείδες δεν ήταν επαρκείς. “Πρόκειται για διατάξεις που δεν αμφισβητούνται τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο ως προς το ωφέλιμο αποτέλεσμα τους”.

Ο υπουργός Επικρατείας, επανέλαβε ότι η χρήση των κακόβουλων λογισμικών δεν συνδέεται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με την επιχειρησιακή λειτουργία της ΕΥΠ, η οποία όπως υπογράμμισε αποτελούν αναγκαίο βραχίονα του κράτους.” Εκείνο που πρέπει να υπάρξει είναι απόλυτη θωράκιση έναντι εκείνων των κακόβουλων λογισμικών ενισχύοντας το καθεστώς των νόμιμων παρακολουθήσεων”, τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Από την άλλη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, κατέστησε σαφές ότι με την εισήγηση του θέλησε να ανάψει το φιτίλι της αντιπαράθεσης μέσα στην επιτροπή. “Κραδαίνοντας” έξω από το κομματικό θηκάρι το “μαχαίρι” της πρόσφατης καταγγελίας για την απόπειρα παγίδευσης του δικού του κινητού, ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε “κουρελόχαρτο” την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και καταλόγισε στην κυβέρνηση επικοινωνιακά κίνητρα προκειμένου να αποκρυβούν οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας το ύφος που δεν προσήκει στη συνεδρίαση μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής: “αυτό που τον ένοιαζε ήταν να μου στειλει predator σε μένα για να δει με ποιους μιλάμε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά εμείς δεν είμαστε σαν εσάς. Δεν διακινούσαμε στον τύπο. Δεν παρακολουθήσαμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Δεν ξεσκίσαμε την ΕΥΠ όπως εσείς, ούτε την διεθνή εικόνα της χώρας σας. Ντροπή σας!”

Στην εκτός ορίων τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασαν τόσο οι γαλάζιοι βουλευτές, προεξάρχοντος του βοιωτού Ανδρέα Κουτσούμπα, ενώ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσαν τον Χρήστο Σπίρτζη να ανακαλέσει. Διατηρώντας το αψύ ύφος, ο κ. Σπίρτζης είπε στον γαλάζιο βουλευτή να “περάσει έξω εάν δεν του αρέσει”. Λίγα λεπτά αργότερα και αφού ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, υπενθύμισε την παρότρυνση Γεραπετρίτη να απαλειφθεί από τα πρακτικά ο χαρακτηρισμός “κουρελόχαρτο”, ο Χρήστος Σπίρτζης χρησιμοποιώντας ειρωνικό τόνο αντέτεινε: θα το σκεφτώ και θα σας απαντήσω αύριο”, για να εισπράξει τα γέλια των συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως επιβράβευση.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube