Weather Icon

Επιστολή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας προς ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: Η Δημοκρατία της Αρμενίας δέχεται στρατιωτική επίθεση ευρείας κλίμακας από το καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν

Επιστολή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας προς ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: Η Δημοκρατία της Αρμενίας δέχεται στρατιωτική επίθεση ευρείας κλίμακας από το καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν
Επιστολή της ΑΕΕΕ προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Κοινοβουλίου
Θέμα: Η Δημοκρατία της Αρμενίας δέχεται στρατιωτική επίθεση ευρείας κλίμακας από το καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν
Ύστερα από συνεχείς, και απροκάλυπτα ψευδείς κατηγορίες, σε συνδυασμό με τη δημιουργία ψευδών ειδήσεων -τις οποίες χρησιμοποίησαν για την έναρξη των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων, στις 13 Σεπτεμβρίου του 2022 στις 00:05, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν επίθεση ευρείας κλίμακας εναντίον της επικράτειας της Δημοκρατίας της Αρμενίας και των κατοίκων της, κάνοντας χρήση δυνάμεων πυροβολικού και drones κατά μήκος της συνοριακής γραμμής Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ουδεμία σχέση έχουν με την «ρευστή» κατάσταση, η οποία επικρατεί στην περιοχή της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) αλλά αποτελούν μια ξεκάθαρη επίθεση κατά του κυρίαρχου κράτους της Δημοκρατίας της Αρμενίας.
Από την πρώτη στιγμή της έναρξης της επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν, πραγματοποιούνται συνεχείς και ανηλεείς βομβαρδισμοί, τόσο σε αρμενικές στρατιωτικές θέσεις στις περιοχές Σοτκ, Γκορίς, Καπάν, Τζερμούκ, Αρτανίς και Ισχανασάρ, όσο και στις υποδομές και τον άμαχο πληθυσμό του μετώπου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις επίσημες αρχές της Αρμενίας, στόχος των αζερικών στρατιωτικών δυνάμεων και βομβαρδισμών αποτελούν οι δομές των αστικών κέντρων και οικισμών.
Σαν αποτέλεσμα των συνεχών και αδιάκοπων βομβαρδισμών οι πόλεις και τα χωριά των επαρχιών Σιουνίκ, Κεγαργκουνίκ και Βαγιότς Τζορ, στα ανατολικά σύνορα της Αρμενίας, βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ η απειλή μιας γενικευμένης σύγκρουσης, δυναμιτίζει φανερά πλέον την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου, θέτοντας σε κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή.
Ως Έλληνες πολίτες, με την παρούσα επιστολή, καλούμε και ζητάμε από τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους Ευρωβουλευτές, την απερίφραστη και ξεκάθαρη καταδίκη της επίθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Δημοκρατίας της Αρμενίας.
Επιπροσθέτως, Σας ζητάμε να ενεργήσετε με κάθε τρόπο που απορρέει από την ιδιότητά σας ως μέλη του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η επιθετική και επεκτατική πολιτική του Αζερμπαϊτζάν. Μια πολιτική που υπαγορεύεται από την ξενοφοβική, υπερεθνικιστική και επεκτατική πολιτική, που το καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν και ο ίδιος ο Ιλχάμ Αλίεφ συστηματικά καλλιεργεί και διατηρεί σε βάρος του αρμενικού λαού.
Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αναφαίρετη και ανεκτίμητη. Δε δέχεται καμία διάκριση και διαφοροποίηση αναφορικά με την εθνικότητα· είτε αναφερόμαστε σε Ουκρανούς, είτε σε Αρμένιους. Ως Ευρωπαίοι πολίτες, θεωρούμε αδιανόητο και εξωφρενικό, το -απροκάλυπτα- δικτατορικό καθεστώς του Αλίεφ να είναι σε θέση με αντάλλαγμα την ενδεχόμενη προμήθεια μικρής ποσότητας φυσικού αερίου στην Ε.Ε., να εξαγοράζει τη σιωπή της Ευρωπαϊκής ηγεσίας και να θίγει το αίσθημα της αξιοπρέπειας και των δημοκρατικών αρχών.
Σας καλούμε να εκφράσετε την υποστήριξη σας στις αξίες της ανθρώπινης ζωής, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας, να καταδικάσετε με τον πλέον έντονο τρόπο την απροκάλυπτη επίθεση του αναθεωρητικού αζερικού καθεστώτος, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη ολόκληρης της περιοχής του Καυκάσου.
Βασιζόμαστε στη έμπρακτη στήριξή σας προς τον αρμενικό λαό.
ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube