Weather Icon

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) η προσέγγιση Τουρκίας-Συρίας

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) η προσέγγιση Τουρκίας-Συρίας

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Baladi, Κούρδος αξιωματούχος φοβάται ότι η εν λόγω προσέγγιση θα είναι κατά της Αυτόνομης Διοίκησης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Το Σάββατο, ο Riad Darar, συμπροεδρεύων του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (SDC), του πολιτικού βραχίονα των SDF, σχολίασε την είδηση ότι ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών επισκέφθηκε τη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας του συριακού καθεστώτος, Ali Mamlouk, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για συναντήσεις σε ανώτερο επίπεδο. Είπε ότι αυτές οι επισκέψεις συμπίπτουν με μια σειρά συναντήσεων μεταξύ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Darar φοβήθηκε ότι η προσέγγιση αυτή θα είναι κατά της Αυτόνομης Διοίκησης των SDF, λέγοντας: «Είναι πιθανόν να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην περιοχή». Επεσήμανε ότι οι περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας συνεχίζουν να αναπτύσσουν το δυναμικό τους, εν αναμονή των συνεχιζόμενων μετασχηματισμών στη συριακή σκηνή, και ότι αντιστοιχούν σε κάθε βήμα που οδηγεί τη Συρία προς μια πολιτική λύση.

Ο Darar προσέθεσε ότι η καθεστωτική κυβέρνηση της Συρίας περιμένει πρακτικά και φανερά βήματα στις συναντήσεις με την Τουρκία. Σημείωσε ότι «οι συναντήσεις μεταξύ των δύο μερών βρίσκονται σε εξέλιξη».

Επεσήμανε ότι στις εν εξελίξει συναντήσεις ενδέχεται να συζητηθεί ο ρόλος της συριακής αντιπολίτευσης στο μέλλον και να της δοθούν κάποιες υπουργικές ή διοικητικές θέσεις, κάτι που αποτελεί μέρος του διαλόγου που διεξάγεται μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των δύο κρατών αυτή τη στιγμή.

Εκτίμησε δε, ότι το θέμα της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο καθεστώτων θα παραταθεί και πως χρειάζεται πολύ χρόνο και διάλογο, αλλά υπάρχει έντονη επιθυμία και από τις δύο πλευρές να έρθουν σε συνεννόηση.

 

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://syrianobserver.com/news/78841/turkeys-rapprochement-with-the-regime-raises-sdf-fears.html

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube