REAL TIME |

Weather Icon

Εκνευρισμός Τσαβούσογλου για Γερμανία: «Υπερασπίζονται τους ισχυρισμούς της Ελλάδας»

Εκνευρισμός Τσαβούσογλου για Γερμανία: «Υπερασπίζονται τους ισχυρισμούς της Ελλάδας»

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Κάποιοι συνομιλητές μας, κυρίως για να στείλουν μηνύματα στο εσωτερικό, στην εσωτερική τους πολιτική, στην Ένωση στην οποία ανήκουν, κάνουν δηλώσεις μπροστά στους δημοσιογράφους με περιττές διευκρινίσεις για να πουν ότι “να, πήγα στην Τουρκία και είπα το ένα και το άλλο”.

Αναφέρθηκε, δε, ιδιαίτερα σε συνομιλία του με τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ, καταλογίζοντάς της ότι «υπερασπιζόταν τους ισχυρισμούς της Ελλάδας».

«Η συνομιλία που είχαμε με την Γερμανίδα υπουργό στην Κωνσταντινούπολη δεν ήταν πολύ καλή. Είχε μια προσέγγιση που υπερασπιζόταν τους ισχυρισμούς της Ελλάδας και ένα θράσος που αμφισβητούσε την κυριαρχία της Τουρκίας. Εμείς δώσαμε το απαραίτητο μάθημα και στην συνέντευξη Τύπου και με συγκεκριμένο ύφος θέσαμε το δίκαιο μας», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο Τσαβούσογλου καταλόγισε στην Ελλάδα ότι «υπό την επίβλεψη της Ε.Ε. με την βοήθεια της Frontex σκοτώνει ανθρώπους στην μέση της θάλασσας». «Είναι πραγματικά ντροπή οι μετανάστες να υφίστανται τόση κακοποίηση σε πολλά μέρη του κόσμου», πρόσθεσε.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube