Weather Icon

Διαδηλώσεις στο Ερεβάν μετά τη δήλωση Πασινιάν για παράδοση του Αρτσάχ στο Αζερμπαϊτζάν

Διαδηλώσεις στο Ερεβάν μετά τη δήλωση Πασινιάν για παράδοση του Αρτσάχ στο Αζερμπαϊτζάν

Σε κλοιό το κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα της Αρμενίας!

Μεγάλες αντιδράσεις έχουμε στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, μετά τους βομβαρδισμούς του Αζερμπαϊτζάν που εξαπέλυσε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση στο ανατολικό τμήμα των συνόρων, χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό, σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης και ΜΕΑ μάχης.

Συγκεκριμένα εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις κατά των πόλεων Γκορίς, Τζερμούκ, Βαρντενίς, Καπάν, Σότκ και των γειτονικών χωριών – εντός του εδάφους της Δημοκρατίας της Αρμενίας, σε μια προσπάθεια να καταλάβει θέσεις του Αρμενικού στρατού.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, ανήμερα του Σταυρού, με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, να ανακοινώνει το θάνατο 105 Αρμενίων στρατιωτών, αυτό το διήμερο των εχθροπραξιών.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Αρμένιος πρωθυπουργός προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με τη δήλωσή του, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου, ότι είναι έτοιμος να υπογράψει έγγραφο, το οποίο να αναγνωρίζει τις εδαφικές απαιτήσεις του Αζερμπαϊτζάν (στο Αρτσάχ) σε αντάλλαγμα με την ειρήνη. Αρμενικά Μέσα σημειώνουν, ότι το καθεστώς Πασινιάν, εδώ και δύο χρόνια, μετά τον πόλεμο των 44 ημερών, το 2020, συνέχιζε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Αζερμπατζάν και συνέχισε να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του Αρτσάχ

Αμέσως ξέσπασαν διαδηλώσεις έξω από το κοινοβούλιο, το οποίο πολιορκήθηκε από μεγάλο πλήθος πολιτών που ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης Πασινιάν. Μάλιστα η λεωφόρος Μπαγραμιάν έξω από τη Βουλή μπλόκαρε από τους διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να σπάσουν τις πύλες της εξωτερικής περίφραξης του κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του Αρτσάχ Αραϊκ Χαρουτουννιάν έκανε δήλωσε, στην οποία ανακοίνωσε, ότι το Αρτσάχ δεν μπορεί να είναι μέρος του Αζερμπαϊτζάν, επειδή είναι στο χέρι του κόσμου του Αρτσάχ να καθορίσει την τύχη της πατρίδας τους. Διαδηλώσεις υπάρχουν και στην πρωτεύουσα του Αρτσάχ, Στεπάνεκερτ.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η αντιπολίτευση της Αρμενίας υπογράφει έγγραφο για την υποβολή πρότασης μομφής εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή έχει 35 υπογραφές δηλαδή όλες τις υπογραφές των βουλευτών της αντιπολίτευσης και καλεί τουλάχιστον 18 βουλευτές της συμπολίτευσης να υποστηρίξουν την πρόταση μομφής και να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube