REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 28 Σεπτεμβρίου 2022

Antonov, πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ: Μισθοφόρος της Δύσης το Κίεβο – Μέρος της σύγκρουσης οι ΗΠΑ

Antonov, πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ: Μισθοφόρος της Δύσης το Κίεβο – Μέρος της σύγκρουσης οι ΗΠΑ

Η περαιτέρω παράδοση όπλων στην Ουκρανία οδηγεί σε κλιμάκωση της σύγκρουσης είπε ο Ρώσος πρέσβης

Την θέση πως οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης δεν θα παράγουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα όσο η Δύση εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την κυβέρνηση του Κιέβου ως μισθοφόρο κατά της Ρωσίας διατύπωσε ο Anatoly Antonov, ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

«Η αμερικάνικη κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί το γεγονός ότι η παράδοση όπλων στην Ουκρανία οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Ο στρατιωτικός εξοπλισμός των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σπέρνει θάνατο και καταστροφή» είπε ο Antonov σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικάνου ΥΠΕΞ, Antony Blinken πως η Ουάσινγκτον δεν αντιτίθεται στην χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία κατά των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk, του Luhansk, της Kherson και της Zaporizhia.

Μέρος της σύγκρουσης οι ΗΠΑ

«Άμαχοι και παιδιά σκοτώνονται. Κατοικημένες περιοχές, σχολεία και νοσοκομεία υφίστανται ανεπανόρθωτες ζημιές. Ωθώντας το Κίεβο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον στρατιωτικό εξοπλισμό που έλαβε από τη Δύση, η Ουάσινγκτον δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο των ενεργειών της. Οι σπόνσορες των εγκληματιών νέο – Ναζί προσεγγίζουν την επικίνδυνη γραμμή, για την οποία η Ρωσία έχει επανειλημμένα και ξεκάθαρα προειδοποιήσει. Οι ΗΠΑ γίνονται μέρος της ουκρανικής σύγκρουσης» τόνισε ο Antonov.

Αναποτελεσματικές οι διπλωματικές προσπάθειες

Επιπλέον, ο Ρώσος πρέσβης είπε πως οι διπλωματικές προσπάθειες δεν πρόκειται να αποδώσουν αυτή τη στιγμή.
«Οι διπλωματικές προσπάθειες για ειρηνική επίλυση της κρίσης δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές εφόσον η Δύση χρησιμοποιεί το καθεστώς Zelensky ως μισθοφόρο εναντίον της Ρωσίας. Τα βήματά μας για την υπεράσπιση της πατρίδας θα είναι σταθερά και αποφασιστικά» υπογράμμισε ο Ρώσος πρέσβης.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube