Weather Icon

Ανοιχτή επιστολή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας στο Υπουργείο Εξωτερικών! «Θράσος και προκλητικό του Αζέρου πρέσβη»

Ανοιχτή επιστολή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας στο Υπουργείο Εξωτερικών! «Θράσος και προκλητικό του Αζέρου πρέσβη»

Ανοικτή επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας. Σε αυτήν υποστηρίζει, ότι ν θέση του Αζέρου πρέσβη στη χώρα μας αντανακλά την πολιτική βίας και απειλών της χώρας του. Υπενθυμίζεται, ότι ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα είχε αποκαλέσει Έλληνες πολίτες και βουλευτές που διαμαρτύρονται για την επιθετικότητα της χώρας του εις βάρος της Αρμενίας ως κουρέλια.

Ο Αζέρος πρέσβης στην Αθήνα αποκαλεί έλληνες βουλευτές πολίτες κουρέλια

Διαβάστε την επιστολή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας:

Εκατοντάδες μέλη της Αρμενικής Κοινότητας της Αθήνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, καταδικάζοντας την ένοπλη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά του κυρίαρχου εδάφους της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και ελληνικές οργανώσεις, που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Αρμενικό λαό.

Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε με εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, χαρακτηρίζοντας κουρέλια τα εθνικά σύμβολα, τους Έλληνες πολίτες και τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου της Ελλάδας.

Το θράσος και η προκλητικότητα του επίσημου εκπροσώπου του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα αντανακλά την πολιτική βίας και απειλών της χώρας του. Ξεπερνά δε κάθε πλαίσιο ξένης διπλωματικής παρουσίας στη χώρα μας, με απροκάλυπτη επίθεση εναντίον Ελλήνων πολιτών. Είναι απαράδεκτη, ανήκουστη και καταδικαστέα, παράλληλη με την στάση της Τουρκίας, του “μέντορα” του Αζερμπαϊτζάν, και την ίδια απειλητική και προκλητική συμπεριφορά που επιδεικνύει εναντίον της Ελλάδας.

Θέτουμε το ζήτημα υπόψη του Υπουργείου και αναμένουμε την άμεση αντίδραση του.

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube