Weather Icon
Video , Πολιτισμός 17 Σεπτεμβρίου 2022

86η ΔΕΘ: Μια… ποντιακή έκπληξη από τον Γιώργο Νταλάρα, στη συναυλία του για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

86η ΔΕΘ: Μια… ποντιακή έκπληξη από τον Γιώργο Νταλάρα, στη συναυλία του για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ένα τραγούδι-έκπληξη επεφύλασσε ο Γιώργος Νταλάρας στη χθεσινή του συναυλία στην 86η ΔΕΘ, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ανάμεσα στα μικρασιάτικα, τα ρεμπέτικα, και τα τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα, κάποια στιγμή είπε το ποντιακό μοιρολόι «’Πάρθεν’ η Ρωμανία».

Πρόκειται για ένα ιστορικό τραγούδι, έναν θρήνο για την Άλωση της Πόλης αλλά και για την κατάλυση της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας, ο οποίος όμως κλείνει με ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας καθώς, όπως αναφέρουν οι εμβληματικοί στίχοι, «Η Ρωμανία αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».

Ακούστε τον σπουδαίο ερμηνευτή να τραγουδάει «Ναϊλί εμάς και βάι εμάς», σκορπώντας συγκίνηση.

Μαζί του επί σκηνής ήταν το συγκρότημα Εστουδιαντίνα και η Ασπασία Στρατηγού.

ΠΗΓΗ: Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube