Weather Icon

25.000 παιδιά στην Αρμενία στερήθηκαν εκπαίδευσης λόγω της επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν

25.000 παιδιά στην Αρμενία στερήθηκαν εκπαίδευσης λόγω της επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν

Ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επίθεσης που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν, παραβιάστηκε το δικαίωμα στην εκπαίδευση των 25 χιλιάδων μαθητών των περιοχών Γκεχαρκουνίκ, Βαγιότς Τζορ και Σιουνίκ της Αρμενίας. Στη συνέντευξη Τύπου η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Επιστήμης, Πολιτισμού, Αθλητισμού της Δημοκρατίας της Αρμενίας Ζάννα Αντρεασιάν ενημέρωσε ότι σε ορισμένους οικισμούς των αναφερόμενων περιοχών η κατάσταση σχετικά με την ασφάλεια ήταν τέτοια που τα παιδιά στερήθηκαν το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την ευκαιρία να εξασφαλιστεί η συνέχεια της εκπαίδευσης. Πρόκειται τόσο για σχολεία όσο και για νηπιαγωγεία.

Σε όσα σχολεία υπάρχει ευκαιρία από πλευράς ασφάλειας, η εκπαίδευση θα οργανωθεί με τον παραδοσιακό τρόπο. Σε άλλους οικισμούς η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί εξ αποστάσεως.

Δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα υπέστησαν ζημιές στην επαρχία Γκεχαρκουνίκ ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Η Ζάννα Αντρεασιάν ενημέρωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα διευθετηθούν πολύ γρήγορα. Σύμφωνα με την ίδια, η στόχευση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι ανησυχητική. Είναι παραβίαση όλων των διεθνών δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ: EL.ARMRADIO.AM

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube