REAL TIME |

Weather Icon

Υπ. Ενέργειας Κύπρου: Δεν επιβεβαιώνει για κοίτασμα στο τεμάχιο 6

Υπ. Ενέργειας Κύπρου: Δεν επιβεβαιώνει για κοίτασμα στο τεμάχιο 6

Εν αναμονή αποτελεσμάτων της γεώτρησης στο στόχο «Cronos-1» στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ

Το Υπουργείο Ενέργειας σε σημερινή του ανακοίνωση σημειώνει ότι η γεώτρηση στον στόχο «Cronos-1» στο τεμάχιο 6 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση στην παρούσα φάση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου εκδόθηκε ύστερα από σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» ότι κατά τις εργασίες της κοινοπραξίας ΕΝΙ/TOTAL στο τεμάχιο 6 ανακαλύφθηκε «μεγάλο κοίτασμα», ενώ υπάρχουν επιπρόσθετα θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου δίπλα από τον εντοπισμό του κοιτάσματος.

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο περιορίζεται στην αναφορά ότι «οι εργασίες της γεώτρησης ‘Cronos-1’, εντός του Τεμαχίου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο στην παρούσα φάση».

Προσθέτει ότι η γεώτρηση, που διεξάγεται από την κοινοπραξία Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V. η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Υπενθυμίζει τέλος οι εργασίες της γεώτρησης ξεκίνησαν στις 23/5/2022 με το πλοίο-γεωτρύπανο «Tungsten Explorer» και τυγχάνουν παρακολούθησης, επί συνεχούς βάσης, από το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

 Insider/ΚΥΠΕ   

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube