Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ , Ιράν , Ρωσία 28 Αυγούστου 2022

WSJ: Έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ – Ρωσία και Ιράν ενισχύουν τις σχέσεις τους και εξουδετερώνουν τον αντίκτυπο των κυρώσεων

WSJ: Έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ – Ρωσία και Ιράν ενισχύουν τις σχέσεις τους και εξουδετερώνουν τον αντίκτυπο των κυρώσεων

Περιορίζεται ο αντίκτυπος των κυρώσεων

Mια στενότερη συμμαχία Ρωσίας-Ιράν θα βοηθούσε και τις δύο χώρες να περιορίσουν τον αντίκτυπο των δυτικών κυρώσεων βρίσκοντας νέες αγορές για τα προϊόντα τους

Η Ρωσία και το Ιράν ενισχύουν τις σχέσεις τους υπό το πρίσμα των δυτικών κυρώσεων κατά των δύο κρατών, κάτι που ανησυχεί την Ουάσιγκτον, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το άρθρο, «το Ιράν και η Ρωσία σφυρηλατούν στενότερους δεσμούς από ποτέ, καθώς η διεθνής απομόνωσή τους οδηγεί τους δύο ένθερμους εχθρούς των ΗΠΑ σε μεγαλύτερη εμπορική και στρατιωτική συνεργασία, ανησυχώντας την Ουάσιγκτον».
«Τα δύο κράτη μοιράζονται μια αντίθεση σε μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων υπό την αμερικανική ηγεσία και αμφότερα πλήττονται από σκληρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Αλλά μέχρι φέτος, οι σχέσεις τους είχαν επιβαρυνθεί από αντίθετες ατζέντες στη Συρία, από την ιστορική υποψία του Ιράν για ξένη παρέμβαση και από τον ρωσικό ιστορικό ρόλο ως κυρίαρχη δύναμη στην Κεντρική Ασία και τον Καύκασο».

Περιορίζεται ο αντίκτυπος των κυρώσεων

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «μια στενότερη συμμαχία Ρωσίας-Ιράν θα βοηθούσε και τις δύο χώρες να περιορίσουν τον αντίκτυπο των δυτικών κυρώσεων βρίσκοντας νέες αγορές για τα προϊόντα τους και ενισχύοντας τη στρατιωτική συνεργασία».
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το άρθρο «συνολικά, το διμερές εμπόριο είναι αυξημένο κατά 10% μεταξύ Ρωσίας και Ιράν φέτος.
Το 2021, το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε κατά 80% στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Ρωσία».
Εξάλλου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τον Ιούλιο, το Ιράν έγινε ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού σιταριού στον κόσμο.
Αυτόν τον μήνα, η Ρωσία έστειλε έναν ιρανικό δορυφόρο στο διάστημα – ένα σπάνιο επίτευγμα για το διαστημικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Και την περασμένη εβδομάδα, ο ιρανικός στρατός πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τις ρωσικές δυνάμεις.

Capture_199.JPG

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube