Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 13 Αυγούστου 2022

Βόμβα από Ρωσία: Προς διακοπή οι διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ

Βόμβα από Ρωσία: Προς διακοπή οι διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ

Αποδίδει τα αναμενόμενα η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία;

Η Μόσχα απευθύνει την ύστατη προειδοποίηση προς την Ουάσινγκτον για την οριστική ρήξη στις διπλωματικές σχέσεις των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων
H τεράστια στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία – αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων – δεν θα εμποδίσει την επίτευξη των στόχων της ρωσικής επιχείρησης στη χώρας, δήλωσε στο Tass ο διευθυντής του τμήματος Βόρειας Αμερικής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Alexander Darchiev.

«Είναι αδύνατο να μην παρατηρήσουμε μια άλλη πτυχή που η Ουάσιγκτον φαίνεται να αγνοεί.

Οι ενέσεις πολλών δισεκατομμυρίων σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία δεν έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στον ρυθμό της ειδικής μας επιχείρησης.
Οι στόχοι της επιχείρησης θα  υλοποιηθούν», είπε ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης.
Όπως τόνισε ο Darchiev «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια της διεθνούς κοινότητας που σχετίζονται με τα όπλα που παραδίδονται στον ουκρανικό στρατό και διαδίδονται στις μαύρες και γκρίζες αγορές είναι πραγματικοί».

Προς διακοπή των διπλωματικών σχέσεων

Ο ίδιος ανώτατος Ρώσος διπλωμάτης προειδοποίησε εξάλλου τις ΗΠΑ για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων.
Ρωτήθηκε εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο υποβάθμισης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.

«Δεν θα ήθελα να μπω σε εικασίες για το τι είναι δυνατό και τι δεν είναι δυνατό στην τρέχουσα κατάσταση, όταν οι Δυτικοί με επικεφαλής τις ΗΠΑ έχουν καταπατήσει το διεθνές δίκαιο και κάθε διπλωματική πρακτική», είπε ο Darchiev.
«Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να αναφέρω τη νομοθετική πρωτοβουλία που συζητείται επί του παρόντος στο Κογκρέσο για να ανακηρυχθεί η Ρωσία «χώρα χορηγός της τρομοκρατίας».
Εάν εγκριθεί, θα σήμαινε ότι η Ουάσιγκτον θα περάσει το σημείο μηδέν και σίγουρα αυτό θα επιφέρει υποβάθμιση ή και διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία.
Η αμερικανική πλευρά έχει προειδοποιηθεί», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube