Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Ελλάδα , Τουρκία 28 Αυγούστου 2022

Τρόμαξαν οι Τούρκοι πιλότοι, επειδή οι ελληνικοί S-300 “κλείδωσαν” τουρκικά F-16

Τρόμαξαν οι Τούρκοι πιλότοι, επειδή οι ελληνικοί S-300 “κλείδωσαν” τουρκικά F-16

Ξαφνιάστηκαν οι Τούρκοι

Την προκλητική τακτική των τελευταίων ημερών ακολουθεί η Τουρκία, η οποία κάνει λόγο για παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα haberler.com, πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξαν ότι στις 23 Αυγούστου τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας που βρίσκεται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 “κλείδωσε” με το ραντάρ του το F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης στα 10.000 πόδια δυτικά της Ρόδου.

Οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν την “παρενόχληση” “εχθρική ενέργεια”. “Παρά την εχθρική ενέργεια τα αεροπλάνα ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη αποστολή τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους” αναφέρει η Hurriyet επικαλούμενη πηγές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 23 Αυγούστου δυο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης και παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο.

Το πρώτο ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στις 10:57 πάνω από τη νήσο Διβούνια -βορειοδυτικά της Κάσου- στα 27.000 πόδια, ενώ, στις 11:00 δεύτερο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Καμηλονήσι -που βρίσκεται επίσης βορειοδυτικά της Κάσου- στα 27.000 πόδια.

Νέες υπερπτήσεις αεροσκαφών πάνω από Λέβιθα και Κανδελιούσσα

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο, και στη συνέχεια πέταξε πάνω από τη Λέβιθα, βορειοανατολικά της Αμοργού, στα 19.000 πόδια.

Στις 9:24 το πρωί, δεύτερο τουρκικό UAV εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάνω από την Κανδελιούσα Νισύρου στα 29.000 πόδια.

Στις 11:01 το πρωί τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάλι, πάνω από την Κανδελιούσα Νισύρου, στα 19.000 πόδια.

Τα τουρκικά UAV αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Πηγές: haberler.com, capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube