REAL TIME |

Weather Icon

Τουρκικά εγκλήματα με drones: Εκτέλεσαν ηγετικό στέλεχος των Κούρδων στη Συρία! Θα μιλήσει κάποιος;

Τουρκικά εγκλήματα με drones: Εκτέλεσαν ηγετικό στέλεχος των Κούρδων στη Συρία! Θα μιλήσει κάποιος;

Το τουρκικό καθεστώς δολοφονεί από αέρος με χρήση drones. Ουδείς από την ευαίσθητη Δύση μιλά. Για την ελληνική κυβέρνηση δεν το συζητάμε…Ο ΥΕΘΑ της Νίκος Παναγιωτόπουλος το έχει δηλώσει δημόσια ότι «δεν είναι καλή περίοδος να μιλάει κάποιος κατά της Τουρκίας»…

Κάπως έτσι ανενόχλητη η Άγκυρα δολοφονεί…

Όπως μεταδίδει η αραβική εφημερίδα εφημερίδα Asharq Al-Awsat, τουρκικό drone εκτέλεσε αποστολή δολοφονίας μέλους του  Στρατιωτικού Συμβουλίου Ταλ Ταμρ στη βόρεια Συρία.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο Ταλ Ταμρ είναι όργανο των Κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), του κύριου  εταίρου του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που ελέγχει μια μεγάλη έκταση εδάαφους όπου ο κουρδικός πληθυσμός της Συρίας είναι συγκεντρωμένος.

Το πιο πρόσφατο χτύπημα ακολουθεί μια τριμερή σύνοδο κορυφής στην Τεχεράνη μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν. Η βόρεια και ανατολική Συρία έχει δει αυξημένη δραστηριότητα drones τους τελευταίους μήνες από τις τουρκικές δυνάμεις, ιδιαίτερα κατά των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κύριας ένοπλης δύναμης στην περιοχή.

Η Τουρκία ακολουθεί μια νέα στρατηγική για την αποδυνάμωση των SDF, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη παρατηρητές. Τα σχέδια της Άγκυρας να εξαπολύσει μια νέα στρατιωτική εισβολή στη Συρία δεν έχουν λάβει το πράσινο φως από τη Ρωσία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η Ρωσία και το Ιράν ενδέχεται να έχουν δώσει «πράσινο φως» για τη νέα στρατηγική κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Τεχεράνης, πρόσθεσε.

Υπήρξαν τουλάχιστον 43 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή το 2022, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 35 μαχητές και ένας άμαχος, σύμφωνα με την Al-Awsat επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Περίπου 80 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο ίδιο χρονικό διάστημα».

ΠΗΓΗ: Militaire.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube