REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 3 Αυγούστου 2022

Τουρκία: Κατά την Ομάδα Έρευνας για τον Πληθωρισμό (ENAG) ο πληθωρισμός είναι 176%

Τουρκία: Κατά την Ομάδα Έρευνας για τον Πληθωρισμό (ENAG) ο πληθωρισμός είναι 176%

Σε υψηλό 24 ετών ο πληθωρισμός στην Τουρκία

Το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής (TUIK) ανακοίνωσε τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον μήνα Ιούλιο. Αντίστοιχα, ο πληθωρισμός ήταν 2,37% μηνιαίως τον Ιούλιο. Ο ετήσιος ΔΤΚ μετρήθηκε στο 79,60 τοις εκατό. Έτσι, ο καταναλωτικός πληθωρισμός έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών.

Η Ομάδα Έρευνας για τον Πληθωρισμό (ENAG), από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 5,03% τον Ιούλιο και ανέφερε ότι ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 176%.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε κατά 2,37 τοις εκατό σε μηνιαία βάση και ο Δείκτης Τιμών Εγχώριου Παραγωγού (D-PPI) αυξήθηκε κατά 5,17 τοις εκατό τον Ιούλιο. Ο ετήσιος πληθωρισμός καταγράφηκε σε 79,6 τοις εκατό στις τιμές καταναλωτή και 144,61 τοις εκατό στις τιμές εγχώριου παραγωγού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας, από τον Ιούλιο, όταν λαμβάνονται υπόψη οι μέσοι όροι 12 μηνών, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 49,65% και οι τιμές εγχώριου παραγωγού αυξήθηκαν κατά 97,3%. Σε μηνιαία βάση, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 2,37 τοις εκατό και ο Δείκτης Τιμών Εγχώριου Παραγωγού αυξήθηκε κατά 5,17 τοις εκατό.

Ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 45,72 τοις εκατό τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους και κατά 79,6 τοις εκατό σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Ο Δείκτης Τιμών Εγχώριου Παραγωγού, από την άλλη πλευρά, αυξήθηκε κατά 70,04% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2021 και αυξήθηκε κατά 144,61% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούλιο.

Πηγή: t24.com.tr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube