REAL TIME |

Weather Icon

Τουρκία: Αύριο ο απόπλους του γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν

Τουρκία: Αύριο ο απόπλους του γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν

Νέες βολές κατά της χώρας μας εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μΊα ημέρα πριν την έξοδο του πλωτού γεωτρύπανου στην ανατολική Μεσόγειο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Λίγες ώρες απέμειναν πλέον μέχρι το 4ο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας να λύσει κάβους για την Ανατολική Μεσόγειο.

Μία ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Άγκυρα για μαζική τπήση ιπτάμενων μέσων από το αεροδρόμιο της Αττάλειας σε σημείο στα όρια του ομώνυμου κόλπου έχουν κάνει πολλούς στην Αθήνα να εκτιμούν πως εκεί είναι το πρώτο σημείο στο οποίο θα πλεύσει το Αμπντουλχαμίντ Χαν και στο οποίο με την χρήση ελικοπτέρων θα μεταφερθούν σε αυτό εφόδια και προσωπικό.

Ο ίδιος ο Ερντογάν, που θα ανακοινώσει και επίσημα το σημείο την Τρίτη, αναφέρθηκε σε αυτό και σήμερα.

«Εργαζόμαστε επίσης για την εδραίωση της σταθερότητας, της συνεργασίας και της ευημερίας στα Βαλκάνια. Με τον ίδιο στόχο ενεργούμε στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Αύριο, θα αποστείλουμε το τέταρτο γεωτρύπανό μας, που ονομάζεται Αμπντουλχαμίντ Χαν, με τεχνολογία νέας γενιάς, από το λιμάνι της Μερσίνας στο Τασουτσού…», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναφέρθηκε και αυτός στο γεωτρύπανο ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην Ελλάδα. Κάτι που έκανε και η Πολεμική Αεροπορία της χώρας του στέλνοντας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πρωί πρωί να πετάξει πάνω από την νησίδα Κανδελιούσα.

«Αύριο, αν όλα πάνε καλά, το Αμπντουλχαμίντ Χαν θα βγει στη θάλασσα για να αναλάβει καθήκοντα γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο Αιγαίο επιθυμούμε τα αλληλένδετα θέματα να συζητηθούν συνολικά, και να επιλυθούν περιεκτικά, οριστικά και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αλλά η Ελλάδα δεν μπόρεσε να επιδείξει την βούληση για επίλυση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσοβλου και συμπλήρωσε:

«Το δίδυμο Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων το τελευταίο έτος επιχείρησε 9 φορές να στείλει πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας. Τους εμποδίσαμε με μέτρα που λάβαμε στο πεδίο και την διπλωματία».

Όπως αποκάλυψε το MEGA, τις κρίσιμες αυτές ώρες και ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο είναι σε εγρήγορση, το Τελ Αβίβ έστειλε πολεμικά του αεροπλάνα να πραγματοποιήσουν εναέριο ανεφοδιασμό κατά μήκος του FIR Λευκωσίας φτάνοντας μέχρι νοτίως του Καστελορίζου, στέλνοντας με την σειρά του το δικό του μήνυμα παρουσίας και στήριξης σε Αθήνα και Λευκωσία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube