Τί είπε ο Καλεντερίδης στον Χαρδαβέλλα για το μεταναστευτικό; (ΒΙΝΤΕΟ)

Τί είπε ο Καλεντερίδης στον Χαρδαβέλλα για το μεταναστευτικό; (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Να προλάβουμε το πρόβλημα… Υπάρχει λύση

Για το περιστατικό με τους 38 μετανάστες στον Έβρο που προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση μίλησε ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος επανέλαβε την προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία δεν σταματά τον υβριδικό πόλεμο εις βάρος της Ελλάδας.

Ο στρατηγικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή “Αντιπαραθέσεις” με τον Κώστα Χαρδαβέλλα, στο Blue Sky, στις 17 Αυγούστου 2022.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Σάββα Καλεντερίδη:

To μεταναστευτικό γίνεται ένα εθνικό ζήτημα για την Τουρκία! Και θα έχει επίπτωση και στις κάλπες, δηλαδή στις εκλογές του Ιουνίου του 2023. Η κυβέρνηση Ερντογάν θέλει να ξεφορτωθεί τους Σύρους πρόσφυγες. Υπεύθυνη για το κύμα προσφύγων προς την Τουρκία, είναι η ίδια η Τουρκία. Η Τουρκία εξόπλισε τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), τους τζιχαντιστές να στραφούν εναντίον του Άσαντ. Εκείνος αντέδρασε και είχαμε το προσφυγικό κύμα στην Τουρκία. Τώρα όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, ότι η Τουρκία θέλει να τους ξεφορτωθεί. Έχει ήδη επαναπατρίσει περίπου 300.000 σχεδόν με τη βία. Τους έδιωξε πίσω στη Συρία. Ένα εκατομμύριο Σύροι υπάρχουν μόνο μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Από αυτούς θέλει να απαλλαγεί η Τουρκία. Υπάρχει απόφαση στην τουρκική κυβέρνηση από τον Υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έναν αδίστακτο πολιτικό, ο οποίος είχε διοργανώσει την επίθεση στις Καστανιές, πριν από δύο χρόνια.

Δεν έχουμε τίποτα με κανέναν άνθρωπο του κόσμου! Όποιος άνθρωπος θέλει να κερδίσει μία καλύτερη ζωή, έστω με αυτόν τον τρόπο, το κατανοούμε. Να ξεκαθαρίσουμε όμως. Άλλο η ανθρωπιστική προσέγγιση και άλλο πως λειτουργούν τα κράτη. Τα κράτη πρέπει να προστατεύουν τα σύνορά τους. Γιατί; Επειδή αν δεν το κάνουν δεν είναι μόνο τα 4 εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων. Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια στο Αφγανιστάν, δεκάδες εκατομμύρια στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές. Εάν δεν προστατέψουμε τα σύνορά μας. Τότε θα υπάρξουν σοβαρότατα προβλήματα και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προστασία των συνόρων, πέρα ότι είναι ιερή, εθνική υποχρέωση. Είναι μία πρόσθετη υποχρέωση εξαιτίας αυτού του προβλήματος.

Υπάρχουν τρόποι για να προστατευθούν τα σύνορα. Με μη επανδρωμένα αεροσκάφη να υπάρχει επιτήρηση 24 ώρες το 24ώρο, μέρα και νύχτα και φυσικά με τις εικόνες που θα έχουμε, να ειδοποιούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Frontex, να εκθέτουμε την Τουρκία διεθνώς, για να μπορέσουμε έτσι να προλάβουμε το πρόβλημα, προτού έρθει στα σύνορά μας. Όταν έρθει στα σύνορά μας, τότε υπάρχουν κίνδυνοι, όπως αυτοί που έζησαν οι 38 άνθρωποι στη νησίδα, στον Έβρο, οι πνιγμοί. Πρέπει να προλάβουμε το πρόβλημα… Υπάρχει λύση. Η Ελλάδα πρέπει να αναδείξει την εγκληματική φυσιογνωμία του τουρκικού κράτους και στο συγκεκριμένο ζήτημα. Έχουμε δώσει 9 δις Ευρώ στην Τουρκία ως Ευρωπαϊκή Ένωση, για να κάνει αυτό που δεν κάνει. Να απαιτήσει η Ευρώπη να μεταβεί η Frontex στο τουρκικό έδαφος, σε μία ζώνη 10 χλμ πέραν του Έβρου και στις τουρκικές ακτές και να επιτηρεί εκεί το ζήτημα. Η Frontex να αποτρέπει στο τουρκικό έδαφος τη ροή των μεταναστών και των προσφύγων προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σάββας Καλεντερίδης: Έξω οι νταβατζήδες από την Κύπρο | ZOOM (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube